Vraag & Antwoord

OS Windows

van D naar C schijf

5 antwoorden
  • Hallo, Door een crash heb ik windows XP opnieuw geinstalleerd op de D schijf. Mijn D schijf staat momenteel op (Opstarten) en mijn C schijf staat momenteel op (Systeem) Hoe kan ik dit omdraaien? b.v.d. !!!
  • Dit heeft niets te maken met programmeren Maar dit kan je niet omdraaien, je kan eventueel drive letters omdraaien. Maar dit gaat gezeur geven want dan staan alle paden ook niet goed, deze wijzen dan nog naar d. Het simpelste is: opnieuw installeren van windows.
  • Kopie (image) maken van beide partities (met Norton Ghost, Acronis True Image of iets dergelijks), dan de kopie van D: naar de vrije schijf schrijven en daarvan opstarten ('active' zetten). Windows staat dan waarschijnlijk op C:. Dan kun je de kopie van C: naar een vrij deel van de schijf ('unallocated') terugzetten en heb je de D: partitie binnen Windows.
  • Betwijfel of dat gaat werken. In windows staan dan allerlei registerverwijzingen naar d:, die niet meer werken als je domweg alles overzet naar de c: schijf. Als het überhaupt al lukt, omdat de schijfletter in windows zelf niet wijzigt door het overzetten van een image. Denk dat je niet ontkomt aan een verse installatie, waarbij je liefst c: en d: eerst helemaal leeghaalt.
  • hallo, hartelijk bedankt voor jullie antwoorden, ik zal kijken wat ik kan doen. (de pc is 9 jaar oud, dus als íe kapot gaat koop ik een nieuwe :D ) groetjes

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.