Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Formatteren ongedaan maken

andre@home
7 antwoorden
 • Wie kan mij helpen?
  Onlangs heb ik mijn harde schijf (2 partities) volledig geformatteerd middels een rescue-dvd. Hiermee is Windows XP direct geïnstalleerd. Nu was mijn backup echter niet volledig en ben ik dus diverse belangrijke documenten kwijt.

  Is er een methode om de formattering terug te draaien en de ontbrekende bestanden terug te krijgen?
 • Echt volledig ongedaan maken is onmogelijk, bij het herinstalleren van Windows, en eventuele programma's, worden sectoren op de harde schijf overschreven, deze gegevens zijn niet meer terug te halen.
  Je kan wel de niet overschreven data teruhalen met b.v. Recuva: http://www.piriform.com
  ecuvahttp://www.piriform.com
  ecuva
 • je vraag is verwarrend.

  Een format is alleen de index wissen van een schijf. Je data is er nog dan.
  Een formattering is daarom ongedaan te maken maar jij hebt veel meer dan dat gedaan. Je hebt ook de schijf sectoren overschreven met nieuwe windows bestanden. Windows xp is wel 6 a 8 gig en je bent zeer waarschijnlijk alles kwijt.

  Tip voor volgende keer: maak regelmatig meerdere backups en controleer op deze leesbaar zijn. Vooral deze tweede stap is belangrijk.
 • Helaas komen er mbv Recuva geen bestanden naar voren die op de harde schijf stonden voordat deze geformatteerd was.
 • Komt vermoedelijk omdat - zoals al eerder gezegd - je windows daarna geïnstalleerd hebt. En de bestanden die daarbij aangemaakt werden hebben vermoedelijk je oude data-bestanden overschreven en dan (sorry) zijn ze niet meer terug te halen…

  Troost je: op die manier zijn de meesten (ik ook) begonnen, en dan valt je eurootje : ik kan beter mijn belangrijke bestanden minstens op één (lieftst op meer dan één - en best ook op een externe) plaats bewaren…
 • en zoals in dit filmpje:
  http://youtu.be/U4oB28ksiIo

  BEWAAR DE BACKUPS NIET OP JE COMPUTER KAMER, BIJ DIEFSTAL BRAND WATERSCHADE ZIJN DIE MEESTAL OOK WEG.

  Ik bezwaar een gecodeerde USB schijf op mijn werk.
 • Als je je os hebt verwijderd, dan kun je het terughalen met een livecd zoals Parted Magic (ondersteund truecrypt en meer van dat soort geniale dingen):
  http://partedmagic.com/doku.php?id=downloads

  Deze kun je ook booten vanaf je RAM, dus kun je ook gewoon met cd's werken enz.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.