Vraag & Antwoord

OS Windows

Veilig overstappen van XP naar W7

Anoniem
gjsevink
4 antwoorden
 • Beste mensen, ik heb een vraag waarvan ik zou denken dat die hier al vaker is gesteld, maar heb niks kunnen vinden.
  Ik draai nu op XP en wil veilig overstappen op Windows 7. Ik wil dat doen door eerst een dual boot systeem in te richten en dan al mijn software onder W7 installeren. Als alles goed draait, wil ik definitief overstappen op W7.
  Vraag: hoe hevel ik mijn W7-installatie over naar C: waarbij XP wordt verwijderd? Of moet ik dan weer helemaal opnieuw alles installeren?
  Of weet iemand een betere werkwijze om veilig (geleidelijk) van XP naar W7 over te stappen?
 • Overweeg dit eens, mooi om te testen voordat je definitief overgaat:
  http://computertotaal.nl/article/460/windows-7-virtueel-installeren.html
 • en deze EASY TRANSFER van MS is ook zeer handig.
 • [quote:a377e91f8a="gjsevink"]Ik draai nu op XP en wil veilig overstappen op Windows 7. [/quote:a377e91f8a] Omdat in het Windows XP tijdperk de systeemvereisten nog niet zo hoog waren, zou je kunnen vermelden om wat voor een merk/type PC het gaat. En hoeveel werkgeheugen deze nu heeft. Had je de Windows 7 systeemvereisten al gecheckt? Had je onder XP de Windows 7 Upgrade Advisor al gedraaid? Verder is over het algemeen een PC die langer geleden dan vier jaar is gekocht, geen dure Windows 7 (upgrade) licentie meer waard.

  Maar als je dit desondanks toch wilt doen, check dan eerst de website van Microsoft http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows7/help/upgrading-from-windows-xp-to-windows-7

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.