Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP harde schijf mappen, bestanden niet te zien ea

Anoniem
Goofy44
3 antwoorden
 • Windows XP Home 32bit, hoogste onderhoudslevel.
  Dit systeem heeft tal van jaren zonder problemen gewerkt, laatste half jaar ook met Office 2010.

  Na opstarten PC:
  - het bureaublad met de pictogrammen kwam niet meer in beeld.
  - een foutmelding van AVG Antivirus dat de Adobe Player update een virus bevatte
  - een voor mij onbekend <Windows XP Repair venster> in beeld dat stelde dat de harde schijven waren beschadigd en gerepareerd moesten worden, er volgt een analyse aanbod en de problemen zouden na betaling opgelost kunnen worden. Dit dus niet gedaan en weet ook niet hoe dit in de PC komt.

  Wat gedaan:
  1. Ik heb chkdsk gedraaid en de HDD gecontroleerd op: bestanden, index, security descriptors, USN logboek en gegevens in bestanden. Er werden geen fouten gevonden. Ik kreeg bureaublad zonder pictogrammen terug. Ook de Start/Alle Programma's/ overzicht was volledig leeg.

  2. Ik heb AVG virus scanner op de schijven C: en D: losgelaten, daar werd Adobe Player Update als besmet doorgegeven en in quarantaine gezet.

  3, Ik heb van de meeste programma's die ik vaak gebruik met de verkenner de programma's opgezocht en nieuwe pictogrammen op het bureaublad gemaakt.

  Een aantal zaken werkt echter niet:
  1. als met de verkenner kijk naar schijf D dan zie ik wel de drive, echter geen mappen en bestanden. Schrijf ik een bestand weg naar D: dan is dat bestand zichtbaar en te benaderen. (het lijkt alsof de attributen van alle mappen en bestanden op HIDDEN gezet zijn.

  2. De Office applicaties 2010 werkten altijd goed, nu werkt alleen Outlook 2010 niet: foutbericht is MSVCR90.dll ontbreekt. Met de zoekfunctie vind ik deze dll gewoon op de plek waar deze voor Outlook 2010. Ik verwacht dat dit met bestandsattribuut te maken kan hebben (HIDDEN).

  Er zijn meer programma's die niet werken.
  Bureau pictogrammen ontbreken.
  Het startmenu wat er was ontbreekt.
  Alle Programma verwijzingen vanuit Start zijn afwezig.

  Als ik een herstelpunt gebruik, dan blijven alle pictogrammen weg en houd ik ook de problemen met programma's zoals aangegeven.

  Is er een Malware prog om vast te stellen welk programma de FAKE berichten veroorzaakt dat het systeem defect is en betaald moet worden voor reparatie ? Dit grapje zat waarschijnlijk verpakt in een venster van een website waar Adobe Player support ontbrak en is gedownload op aanraden van de website…..
 • Windows XP Repair is een z.g. Ransomware-programma, he 'gijzelt' als het ware je PC. Je zou er volgens de site vanaf kunnen komen door te betalen. Heb je al geprobeerd om te scannen met MBAM? Vaak is dit programma in staat om besmettingen als deze te verwijderen. De Trojan is binnen gekomen door een besmette Adobe Player Update, maar dit had je door de melding van je virusscanner waarschijnlijk ook al begrepen…..
 • als de wiedeweerga eerst dat "repair" verwijderen!
  start op in veilige modus, kijk bij ms config waar het staat, en verwijder het.
  draai dan ccleaner om het register op te schonen.
  nb: doorgaans laat dit soort ellende zich niet verwijderen via configuratiescherm! dus de aangegeven weg volgen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.