Vraag & Antwoord

OS Windows

[XP] video drivers niet te vinden of niet te installeren

Anoniem
The_Ultimate
5 antwoorden
 • Ik heb een HP omnibook Xe2 met een SMI Luynxe sm811 videokaart.
  De drivers voor deze kaart vind xp niet in windows update en ik kan er ook geen vinden voor windows xp voor deze computer.

  Drivers die ik wel vind, zijn specifiek op modellen gericht met een nummer, maar daar vind ik dus niet de juiste tussen, of zijn niet voor XP of willen gewoonweg niet installeren.

  Iemand een idee wat ik hieraan kan doen?

  systeem draait op een kaalgeplukte versie (via nlite) van windows xp pro met sp3

  Is het misschien verstandig om windows 98 se erop te gaan draaien of zelfs een linux bak ervan maken? (dat laatste heb ik al geprobeert, maar veelal installeren die zich niet, of laden de cd nog niet eens)

  trackpoint vraagt ook elke keer na het opstarten voor een nieuwe installatie, terwijl deze wel gewoon werkt en niet in het apparaatbeheer terug te vinden is met een foutmelding.
 • Al bij hp gekeken?

  http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/DriverDownload.jsp?lang=nl&cc=nl&prodNameId=19833&taskId=135&prodTypeId=321957&prodSeriesId=31648&lang=nl&cc=nl

  Zo te zien een oud apparaat, waarvoor alleen win2k en oudere drivers bestaan. Soms werken windows 2000 drivers in xp, soms niet.
 • jazeker, maar juist loop ik tegen het probleem aan dat de drivers gewoon niet werken. had eerder het probleem ook al met de drivers voor de geluidskaart. Maar die heb ik kunnen vinden omdat ik in de cli opstart van knoppix de driver zag terugkomen en t volledige typenummer van de geluidskaart. Videokaart vind ik niet welke drivers ervoor moeten werken. knoppix slaat ook in zwart beeld bij het opstarten van de KDE en vervolgens stopt ie er gewoon mee. (live cd)
 • [quote:1d270d0cb0="The_Ultimate"]HP omnibook Xe2[/quote:1d270d0cb0] Als ik zo check bij de HP Omnibook xe2 pc - product specifications, dan staat er bij Memory
  [quote:1d270d0cb0]
  Standard
  32 megabytes (MB) or 64 MB memory onboard
  Maximum
  Random-access memory (RAM) expansion up to 256 MB maximum
  Slots
  Two available slots for RAM expansion [/quote:1d270d0cb0] Welk besturingssysteem je het beste kunt installeren, hangt af van de hoeveelheid beschikbare werkgeheugen. Als je Windows wilt installeren, hangt het ook af van welke versie je over een licentie beschikt. Als je Notebook 256 MB werkgeheugen heeft, dan zou je Windows 2000 Professional kunnen installeren. Deze Windows versie wordt echter niet meer ondersteund door Microsoft. Of installeer eventueel Xubuntu Linux. Deze draait als Windowmanager Xfce.

  Voor KDE is 256 MB werkgeheugen te weinig. Bij minder dan 256 MB werkgeheugen, check je Minimal Linux distros. Verdere vragen over Linux kun je beter stellen, in OS Linux.
 • http://antix.mepis.org/index.php?title=Main_Page

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.