Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP opstarten via een USB sticky

Anoniem
Guillaumpie
12 antwoorden
 • [b:098f95c394]Hallo bollebozen[/b:098f95c394], ik zou graag XP als extra besturings systeem op mij PC willen hebben. Dit heb ik altijd gehad, een dualboot. Echter op mijn nieuwe PC (I7 met DDR3) lukte het niet meer om xp te installeren voordat ik W7 erop wilde installeren. Ik kreeg steeds tijdens de installatie een blauw scherm met het antwoord dat de installatie werd afgebroken ter bescherming van de PC??? Helaas weet ik de vermelding niet meer exact.
  Dat blauwe scherm kreeg ik vroeger ook wel eens en moest de av in de bios uitgezet worden om dit te voorkomen(naar ik meen mij te herinneren). Maar de AV was in de bios niet meer voorhanden.
  Nu wil ik dus XP van een USB stick runnen, tenminste als dit zou kunnen.
  Ik weet dat er een BartPE is, echter dit gaat ervan uit dat je al een XP op je PC hebt staan. Werkt dus niet bij mij, of… ik doe iets fout! Geloof ik niet, mijn zoon, IT er heeft het ook geprobeerd met dezelfde uitkomst.
  Wie weet raad? Alvast bedankt voor je reactie
 • http://www.schoonepc.nl/instal/multibt.html Misschien kan je hier ook iets mee:
  BLAUW SCHERM (BSOD) TIJDENS DE SETUP?
  Veel computergebruikers die teleurgesteld zijn over Windows Vista, voeren een downgrade naar Windows XP uit. Dat gaat vaak goed, maar in sommige gevallen wordt tijdens de setup van Windows XP een blauw scherm (BSOD) getoond en kan de setup niet worden afgerond. Zoals bij de meeste BSOD's is ook hier sprake van een probleem met de (aansturing van de) hardware. Er ontstaan namelijk zeer waarschijnlijk problemen wanneer de setup van Windows XP wordt uitgevoerd op een computer die meer dan 3 Gb aan RAM-geheugen bevat (wat steeds vaker het geval is bij de nieuwere configuraties). Met een tijdelijke verlaging van het RAM-geheugen naar 2 Gb (door fysiek RAM-modules te verwijderen, zie de handleiding van het moederbord) kan de setup alsnog succesvol worden afgerond.

  Nog een linkje:
  http://www.pc-active.nl/besturingssystemen/206798-handson-windows-xp-installeren-via-een-usb-stick.html
 • [quote:5dc040ee78="The Dragon"]http://www.schoonepc.nl/instal/multibt.html Misschien kan je hier ook iets mee:
  BLAUW SCHERM (BSOD) TIJDENS DE SETUP?
  Veel computergebruikers die teleurgesteld zijn over Windows Vista, voeren een downgrade naar Windows XP uit. Dat gaat vaak goed, maar in sommige gevallen wordt tijdens de setup van Windows XP een blauw scherm (BSOD) getoond en kan de setup niet worden afgerond. Zoals bij de meeste BSOD's is ook hier sprake van een probleem met de (aansturing van de) hardware. Er ontstaan namelijk zeer waarschijnlijk problemen wanneer de setup van Windows XP wordt uitgevoerd op een computer die meer dan 3 Gb aan RAM-geheugen bevat (wat steeds vaker het geval is bij de nieuwere configuraties). Met een tijdelijke verlaging van het RAM-geheugen naar 2 Gb (door fysiek RAM-modules te verwijderen, zie de handleiding van het moederbord) kan de setup alsnog succesvol worden afgerond.

  Nog een linkje:
  http://www.pc-active.nl/besturingssystemen/206798-handson-windows-xp-installeren-via-een-usb-stick.html[/quote:5dc040ee78] de eerste link had ik al volledig uitgevoerd echter zonder succes. Je tweede link gaat meer over intalleren van XP vanaf een USB stick. Dat is niet de bedoeling.
  Om W7 er weer vanaf te halen en dan weer een poging wagen met minder geheugen in de PC heb ik weinig trek in. Alle programma's draaien inmiddels alweer een maand of twee. Mocht xp alsnog niet te installeren zijn, is alles voor niets geweest. Nee, gewoon een werkende XP vanaf USB draaien. De laatste link ga ik in elk geval wel beter bekijken. Bedankt voor de tip.
 • Windows XP installeren op een USB-stick, is bij mijn weten niet mogelijk. Voor BartPE vanaf een USB-stick, heb je in ieder geval de originele installatiebestanden van Windows XP nodig. Die zouden vanaf een originele Windows installatie CD kunnen komen. Enig info daarover is te vinden op de site van SchoonePC http://www.schoonepc.nl/nieuwsbrief/handleiding_bartpe.html Als je omlaag scrolt kom je bij: BartPE vanaf een geheugenkaart of USB-stick.

  Eventueel zou je Windows XP kunnen installeren in een VirtualBox. Check op de site van computer!totaal dit artikel Experimenten met software in VirtualBox.
 • [quote:ef9faa7ccd="jolo"]http://www.schoonepc.nl/nieuwsbrief/handleiding_bartpe.html Als je omlaag scrolt kom je bij: BartPE vanaf een geheugenkaart of USB-stick.

  Eventueel zou je Windows XP kunnen installeren in een VirtualBox. Check op de site van computer!totaal dit artikel Experimenten met software in VirtualBox.[/quote:ef9faa7ccd]De eerste optie werkt niet,jammer. De tweede optie had ik ook al eens geprobeerd. XP geeft direct deze melding als ik een bepaald programma opstart: [b:ef9faa7ccd]Requires Hardware Acceleration[/b:ef9faa7ccd] Hier heb ik helaas ook niets aan. Bedankt voor je reactie
 • Volgens de manual van VirtualBox 4.0.10 for Windows hosts wordt 3D experimenteel ondersteund. Mits de "Guest Additions" geïnstalleerd zijn. http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads Welk 3D game probeerde je te starten? En is daar geen Windows 7 versie van? Of werkt deze in Windows compatibiliteitsmodus?

  Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn Windows Virtual PC. Let op. Alleen voor Windows 7 Professional, Enterprise en Ultimate.
 • Het spel is uit 2002, Train Simulator (32bit). Dit werkt erg gebrekkig in W7(64 bit) met een I7 prosessor Ik had virtualbox eerst zonder 3D en vervolgens met 3D aangevinkt. Zonder verbetering. Fout bleef!

  Naar aanleiding van de tip van The Dragon, heb ik het ram geheugen gehalveerd tot 3GB. Vervolgens heb ik de HDisk stroomloos gemaakt en er een externe HDisk aangehangen die daarna in de bios werd herkend.
  Vervolgens de XP disk er in en weer komt er vervolgens een zwart scherm waar eigenlijk een installatie keus moest komen. Daarna weer het beroemde blauwe scherm. Ik heb nu de reeks getallen genoteerd
  [b:c09e8bf6d9]STOP: 0X0000007B (0XF78D2524, 0XC0000034, 0X00000000, 0X00000000)[/b:c09e8bf6d9] Misschien helpt dit om de oorzaak te achterhalen? Mij zegt het niets!
 • Uitleg over STOP: 0X0000007B staat beschreven op de site van Microsoft in artikel 324103 http://support.microsoft.com/kb/324103/nl Waarschijnlijk heb je SATA drivers op een floppy nodig, om deze tijdens de setup via functietoets F6 te installeren. Als je geen floppy meer hebt, check dan deze hyperlink http://news.softpedia.com/news/Install-Windows-XP-On-SATA-Without-a-Floppy-F6-47807.shtml
 • [quote:c195d48735="jolo"]Uitleg over STOP: 0X0000007B staat beschreven op de site van Microsoft in artikel 324103 http://support.microsoft.com/kb/324103/nl Waarschijnlijk heb je SATA drivers op een floppy nodig, om deze tijdens de setup via functietoets F6 te installeren. Als je geen floppy meer hebt, check dan deze hyperlink http://news.softpedia.com/news/Install-Windows-XP-On-SATA-Without-a-Floppy-F6-47807.shtml[/quote:c195d48735] Bedankt! Ik bezit nog ergens een Floppydisk (usb) Ik ga dit nader uitzoeken, bedankt voor dit antwoord.
  Wordt vervolgd
 • Alleen is het niet zeker of XP de SATA drivers tijdens de setup vanaf een USB floppy wil lezen. Dat kan alleen lukken wanneer het BIOS van je moederbord je USB floppy de letter A: kan toewijzen. Verder moet er dan in die Windows XP installatie CD minimaal SP1 zitten. Want pas vanaf XP SP1 werden USB 2.0 en harddisks groter dan 131 GB ondersteund.
 • daar ben ik weer. PC werkt weer normaal maar nog steeds geen XP.
  Wat heb ik allemaal uitgehaald: De cd inhoud van XP op eeb HD geplaatst. Vervolgens met nlite bewerkt ps3 toegevoegd, alle drivers van het moederbord toegevoegd. Opnieuw op een CD geplaatst. Getracht xp te gaan installeren ook met F6, resultaat hetzelfde blauwe scherm.. Idee van mijn zoon: verander (tijdelijk) in de bios bij de Drives sectie bij SATA de AHCI naar IDE. Vervolgens de HD stroomloos gemaakt. En ja, ik kon doorgaan met de installatie! Zelfs op een 16 GB usb! Totdat XP opnieuw gaat opstarten. Ik zie het XP scherm voor mijn neus en even later het blauwe scherm. Geen succes, Heb alles weer terug gezet in de bios en W7 weer opgestart. Bij de installatie kon ik wel de USB floppy benaderen. Alleen de sata drivers had ik al geslipstreamd Desondanks werd dit niet herkend. Ik geef het voorlopig op. Ik bedank jullie hierbij voor de goede raadgevingen.
 • Probeer deze site eens:
  http://unattended.msfn.org/unattended.xp/

  Daar wordt alles heel duidelijk uitgelegd.
  Het toevoegen van de SATA drivers vindt je hier:
  http://unattended.msfn.org/unattended.xp/view/web/36/

  Ik hoop dat je engels goed genoeg is om het te kunnen volgen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord