Vraag & Antwoord

OS Windows

Clean install Windows 7 Home Premium op laptop Asus

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Ja, ik was inderdaad in de veronderstelling dat het illegaal was. Inmiddels heb ik geregeld dat ik een DVD van een vriend kan lenen.

  Is het ook legaal om een kopie van die DVD te maken? Ik wil graag een kopie achter de hand hebben.

  Verder denk ik eraan om het recovery deel te verwijderen. Het is 16 GB die ik ook anders kan gebruiken. Tenzij ik het zou kunnen gebruiken om een echte clean install te doen; dan zou het recovery deel handig zijn.
 • Ik heb een Asus laptop waarop ik een schone installatie uit wil voeren om twee redenen:
  1. Ik wil de taal veranderen in Engels
  2. Ik wil af van de meegeleverde software

  Nu zie ik dat mijn laptop gebruik maakt van een recovery-systeem; er is een aparte partitie waarvan ik Windows opnieuw kan installeren. Betekent dit dat de meegeleverde software ook opnieuw geïnstalleerd wordt? Dit wil ik juist niet.

  Kan ik vanaf de recovery partitie een DVD branden met alleen Windows 7 erop?
 • [quote:6f3a69457a="maurize"]Ik heb een Asus laptop waarop ik een schone installatie uit wil voeren om twee redenen:
  1. Ik wil de taal veranderen in Engels
  2. Ik wil af van de meegeleverde software

  Nu zie ik dat mijn laptop gebruik maakt van een recovery-systeem; er is een aparte partitie waarvan ik Windows opnieuw kan installeren. Betekent dit dat de meegeleverde software ook opnieuw geïnstalleerd wordt? Dit wil ik juist niet.

  Kan ik vanaf de recovery partitie een DVD branden met alleen Windows 7 erop?[/quote:6f3a69457a]
  Heb je niet iemand met een W7 DVD? Als je n.l een recovery doet dan krijg je al die bloatware er weer bij.Daarom slim om een schone installatie te doen .
 • De taal kun je wijzigen met (alleen zonder SP1!): http://www.froggie.sk/
  Crap kun je (deels) verwijderen met: http://www.pcdecrapifier.com/
 • Ik heb geen Windows 7 DVD. Meeste mensen die ik ken hebben een upgrade gekocht van Vista naar 7.

  Het is dus zo dat wanneer ik gebruik maak van de recovery partitie; ik ook alle meegeleverde software er weer op zet?

  Een schone installatie is in feite niet mogelijk vanaf een recovery partitie. Zelf heb ik een Asus N71JV - het is een ideale laptop - maar het staat boordevol programma's die ik nooit zal gebruiken. Beetje jammer dat een laptop zonder Windows DVD geleverd wordt en dat je aan al die programma's min of meer vastzit. Is er een andere legale manier waarop ik aan de Windows 7 DVD kan komen? (behalve een nieuw exemplaar te kopen).

  Ik zal in ieder geval eens kijken naar PC Decrapifier.
 • Blijkbaar zijn er een hele hoop mensen die denken dat een installatie CD/DVD zelf legaal of illegaal is. Dat is uiteraard niet zo! Pas op het moment dat je tijdens de installatie een key invoert kan deze al dan niet legaal zijn. En aangezien je vast wel een sticker met een key op je laptop hebt zitten zal jouw (schone) installatie legaal worden op het moment dat je Win7 activeert met behulp van deze sleutel. En die installatie kun je dus uitvoeren met behulp van willekeurig welke DVD je maar te pakken kunt krijgen…
 • Of je het nou installeert met een DVD, iso file, USB stick of wat je ook maar kunt bedenken om vanaf te installeren: het installatie-medium is [i:37efb1b06b]nooit[/i:37efb1b06b] illegaal. Mits je beschikt over de benodigde licenties kun je vrijelijk je gang gaan.

  Of een recovery partitie gebruikt kan worden om een clean install te doen hangt van de fabrikant af. Het zal toch vast wel in de handleiding staan die meegeleverd is? En anders probeer je het even uit. Als de optie in het recovery menu staat dan kan het; en anders dus niet. Overigens lijkt 16 GB me wel erg ruim bemeten voor een image recovery, dus grote kans dat je meer mogelijkheden beschikbaar hebt. Maar met een DVD weet je in elk geval zeker dat je een schone installatie krijgt…
 • Inmiddels heb ik een originele Windows 7 bemachtigd. Handleiding doorgelezen over de recovery partitie; daar kan ik zelf weinig mee. Wat ik wil is het volgende:
  1. recovery partitie verwijderen
  2. clean install vanaf Windows 7 DVD
  3. alle drivers erop zetten
  4. backup maken

  Wanneer ik gebruik maak van een backup programma / backup mogelijkheid in Windows dan kan ik mijn systeem altijd herstellen; bovendien ben ik alle overbodige software kwijt.

  Voldoet de backupmogelijkheid in Windows 7? Op mijn desktop gebruik ik True Image hetgeen altijd goed werkt. Wat is jullie ervaring met de backupmogelijkheid in Windows ?

  Tweede vraag - ik heb alvast alle drivers van de ASUS site gedownload. Waarvoor zijn deze drivers:
  EMI and safety:
  • BSMI Certification
  • CB Certification
  • CCC Certification
  • CE Declaration of Conformity
  • FCC Declaration of Conformity

  Ik heb ze wel opgezocht maar het werd me niet duidelijk waarvoor ze zijn.
 • Ik zou sowieso nog wel een volledige backup maken van de huidige situatie, inclusief recovery partitie. Mocht het om wat voor reden dan ook niet lukken met de nieuwe installatie, dan kun je altijd nog terug.
 • Klopt wat Gerben zegt en nog een aanvulling hierop ook. Mocht je technische problemen hebben met de computer en hij moet om wat voor reden dan ook naar de winkel/ fabrikant, dan willen de meeste fabrikanten hem ontvangen in de staat zoals hij is afgeleverd is mijn ervaring. Sommige fabrikanten doen anders moeilijk omtrent de garantie.
 • Goed idee om een backup te maken inclusief recovery partitie.

  Welk backup programma gebruiken jullie? Gewoon de optie binnen Windows 7 of een programma zoals True Image of Norton Ghost?
 • Ik gebruik paragon backup & recovery. Windows backup is wel ok, maar vooral bij grotere schijven erg traag; gebruikt ook geen compressie.
 • Voor de clean install backup gemaakt op mijn harde schijf. Het verwijderen van de recovery partitie lukte niet met Windows schijfbeheer. Meermalen geprobeerd; maar ik kon de partitie niet verwijderen. Met Acronis Disc Director lukt het in 2 keer (de eerste keer niet helemaal goed gekeken mijn fout).

  Opnieuw installeren vanaf een Windows DVD - ik kon de taal niet veranderen. Er was keuze uit de volgende talen: Nederlands. Beetje jammer maar geen ramp.

  Installatie is verder goed gelukt - hoop rommel kwijt. Net een lading updates gedaan en zometeen maak ik een image.
 • Ik ben heel benieuwd of bij jouw het activeren van Windows gelukt is. Ik heb namelijk exact hetzelde gedaan. Ik heb ook een Asus laptop en daarnaast een desktop met daarop een zelf geinstalleerde Windows 7 Home Premium 64 bits, een zgn. systembuilders versie.
  Ik wilde op mijn laptop ook een clean instal, om dezelfde reden als jij, namelijk om die grote hoeveelheid ongevraagde software kwijt te zijn. De windows instal omvat op dit moment op mijn laptop (dus nu nog inclusief alle gratis troep) bijna 38 gig, terwijl dezelfde windows 7 versie op mijn desktop slechts 23 gig groot is, en dan heb ik op mijn desktop nog veel meer software zelf geinstalleerd dan op mijn laptop.
  Om die reden wilde ik dus dezelfde truc uithalen als jij hier omschrijft, namelijk een clean instal doen met de windows dvd van mijn desktop, maar dan met de instal key die onder op mijn laptop staat. Ik kon die sleutel inderdaad wel invoeren tijdens de installatieprocedure, maar toen ik klaar was met installeren, gaf hij aan dat ik nog moest activeren en dat dat niet kon met de sleutel die ik had ingevoerd. Ik kreeg de mogelijkheid om telefonisch te activeren, maar ik ben bang dat ik dan daarmee gelijk de windows installatie op mijn desktop "illegaal" verklaar. Kun jij mij uitleggen hoe dit jou wel gelukt is, ik zou je daar erg dankbaar voor zijn. Vooropgesteld dat het bij jou allemaal wel gelukt is natuurlijk.

  Met vriendelijke groet,

  Jacques.
 • Ik heb dezelfde Windows versie als jij. Na de clean install moest ik Windows activeren, dit moest inderdaad per telefoon.

  Eerder in deze discussie merkte Binary op dat het niet gaat om de drager maar om de licentie. Telefonisch activeren leverde geen problemen op; Windows is geactiveerd en het draait prima.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.