Vraag & Antwoord

OS Windows

formatteren van C:

3 antwoorden
  • Ik wil mijn computer opnieuw inrichten met Xp, want hij werd traag. Ik heb een image van de beginsituatie. Als ik die draai, blijven al mijn gegevens op de C staan, waardoor hij in de huidige situatie blijft. Kan ik nu de C formatteren en zo ja, hoe doe ik dat? Ik heb op een andere partitie even Windows 7 gezet, in de hoop dat ik dan vanuit die W7 de C zou kunnen formatteren. Niet dus. Iemand een tip? (Ik heb overigens geen originele cd van XP. anders zou ik hem opnieuw kunnen installeren. De image is van Norton Ghost)
  • De enige manier om de opstartpartitie (c: dus) te formatteren is om op te starten vanaf een opstartbaar menium (zoals een WinXP installatie CDROM) en dan te formatteren. Er zijn natuurlijk diverse alternatieven beschikbaar, zoals de DVD waarmee je blijkbaar Windows 7 hebt geïnstalleerd. Maar ik zie niet in wat daarmee wilt bereiken, aangezien je alleen maar een Ghost image hebt om weer terug te zetten. Daarmee krijg je uiteindelijk de oude situatie terug. Dat heb je al eens gedaan, en dat is blijkbaar niet wat je wilt. Wat je zou moeten doen is een WinXP CD zien te krijgen, daarmee de opstartpartitie formatteren en een schone installatie uitvoeren. Zo'n CD lijkt me niet moeilijk te krijgen, dus wat is het probleem?
  • op het moment dat je de image terugzet heb je inderdaad de [u:52474cb444]beginsituatie[/u:52474cb444], dus zonder al je sindsdien gemaakte en ontvangen bestanden. Zorg ervoor dat je die in ieder geval veiligstelt.... Bovendien zul je alle programma's en instellingen die sinds het maken van de image zijn toegevoegd opnieuw moeten installeren en aanpassen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.