Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Adresboek Windows Live Mail.

Anoniem
gertcornieuw
3 antwoorden
 • Waar zit nu eigenlijk het adresboek zoals Windows Live Mail dat gebruikt.

  Ik zie in de Windows Verkenner een map Contactpersonen in C:\Gebruikers\Naam\, waarin alle contacten als .contact- files.

  Bovendien in C:\Gebruikers\Naam\AppData\Local\Microsoft\WindowsLive meerdere files contacts.edb in meerdere submappen.
  In C:\Gebruikers\……….\Microsoft\WindowsLiveMail niets.

  In Outlook Express had je gewoon een map Addressbook met een wab-file. Maar dat was natuurlijk te eenvoudig.

  Hoe zit dat eigenlijk?
 • Ik neem aan dat je Windows 7 gebruikt(?), echter daar is het Windows Address book niet meer fysiek aanwezig op je pc maar online opgeslagen en dus benaderbaar vanaf elke locatie.
  Uiteraard kun je de contactlist wel exporteren.

  bron
 • Windows 7 inderdaad.
  Maar het zou een slechte zaak zijn als je geen adresboek meer op je PC zou hebben, zodat je niet offline berichten zou kunnen samenstellen en als concept opslaan tot je weer online kan.

  Uit de tekst op die aangeduide MS webpagina blijkt ook dat er wel degelijk een adresboek op je PC zit.

  Als ik het open in WinLiveMail heb ik 120 adressen, en als ik online naar webmail ga zitten er in het adresboek op de server maar een tiental. En blijkbaar wordt dát adresboek juist niet gebruikt als ik via WinLiveMail een bericht opmaak; ik krijg dan zoals gezegd het complete adresboek op mijn PC voorgeschoteld.
  Nog sterker; dat is niet die door mij vermelde map C:\….\Contactpersonen, want daarin zitten er maar 115, waarvan een aantal oudere contacten. Overblijfsel van import vanuit Outlook Express tijdens installatie van Win7?

  Vraag blijft dus; in welke map zitten die 120 Contacten en wáár zit die map?

  Niet elke verandering is een verbetering, is nog steeds mijn mening.

  Punt is dat ik die complete en juiste adreslijst namelijk wil exporteren naar .csv-bestand, zodat ik dat dan weer kan importeren in mijn adresboek op de server zélf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.