Vraag & Antwoord

OS Windows

Driver niet geïnstalleerd maar geen idee welke

16 antwoorden
  • Ik heb mijn PC (windows XP) nieuw geïnstalleerd, met alle drivers. Alles werkt perfect. Toch krijg ik bij het opstarten nog steeds de wizard nieuwe hardware gevonden/installeren. Ook in apparaatbeheer staat een geel "?" en "!" bij: "Audio Device on High Definition Audio Bus". Ik heb de driver voor de geluidskaart nogmaals geïnstalleerd, pc opnieuw gestart, maar het probleem blijft zich voordoen. Ik heb ook al 1-voor-1 de kabels aan de achterkant van de pc ontkoppeld en gekeken of het gele vraagteken wegging in apparaatbeheer, maar dat was ook niet het geval. Ik heb geen idee welk apparaat of driver het is/nodig is. Google helpt me ook al niet verder. Kan iemand mij hulp bieden?
  • ga eens na met everest of speccy welke hardware er in je pc zit. aan de hand daarvan ga je op zoek naar drivers. maar begin met de drivers op te halen voor je moederbordchipset bij de fabrikant, of als het een ´merk-pc´ is, bij de fabrikant van de pc.
  • Ik ben eens gaan kijken naar die moederbord chipset, maar ik kom er niet uit. Everest herkent mijn moederbord chipset en moederbord naam niet. Er staat "onbekend" achter. Op de cd die bij het moederbord zat staat volgende: M4A87TD AMD 870 chipset support DVD Rev.554.02 Asus Kunnen jullie mij aan de hand hiervan verder helpen?
  • is wel wat oud, maar je kan het proberen; als je de namen en typenummers van de hardware maar te zien krijgt. is de hardware niet ouder dan zeg 4 jaar, zou ik speccy even downloaden.
  • Zie post boven jou post ;)
  • nou, dan ben je al een eind: het is een asus mobo M4A87TD met de genoemde chipset. je kunt dus bij asus op zoek naar de chipsetdrivers.
  • Oké, gevonden. Ik ga het eens proberen.
  • Heeft niet geholpen.....
  • heb je de audiodriver wel te pakken: http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4A87TD_EVO/#download
  • Ik heb de nieuwste chipsetdriver gedownload....zal het eens proberen met de audio driver.
  • Ben op vakantie geweest, dus het heeft even geduurd, maar: het helpt helaas niet.
  • Als dit jouw moederbord is http://www.asus.nl/Motherboards/AMD_AM3/M4A87TDUSB3/#download zit daar wel een AMD chip set in maar voor audio is het een VIA: VIA VT1818 De updates daar van te vinden via http://www.via.com.tw/en/support/drivers.jsp of rechtstreeks: http://www.viaarena.com/Driver/v8700a_20100923.zip
  • [quote:c8f9167908="andre@home"]Als dit jouw moederbord is http://www.asus.nl/Motherboards/AMD_AM3/M4A87TDUSB3/#download zit daar wel een AMD chip set in maar voor audio is het een VIA: VIA VT1818 De updates daar van te vinden via http://www.via.com.tw/en/support/drivers.jsp of rechtstreeks: http://www.viaarena.com/Driver/v8700a_20100923.zip[/quote:c8f9167908] Dan krijg ik "HD Adeck" op mijn bureaublad en dat heb ik al enkele keren geïnstalleerd gehad ;-) Ook dit heeft dus niet geholpen :(
  • probeer deze driver eens [url=http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false]realtek audio driver[/url] wel even de oude driver verwijderen
  • [quote:2f4666d7ef="vedion"] wel even de oude driver verwijderen[/quote:2f4666d7ef] Hoe doe ik dat goed?
  • In apparaat beheer, instalatie ongedaan maken. daarna nog even onder software kijken of je iets van dat andere programma ziet en verwijderen

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.