Vraag & Antwoord

OS Windows

Netwerkdetectie

5 antwoorden
  • Heb Win7, kan netwerkdetectie NIET inschakelen zodat mijn media speler mijn PC niet ziet. Na "Wijzigingen opslaan" springt het vinkje weer terug. Wie weet de oplossing????
  • Kijk hier eens: http://www.pcwebplus.nl/tsoft/w7netwerkinstellingen.htm http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows-vista/Troubleshoot-network-connection-problems
  • [quote:ac5dca6ae9="The Dragon"]Kijk hier eens: http://www.pcwebplus.nl/tsoft/w7netwerkinstellingen.htm http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows-vista/Troubleshoot-network-connection-problems[/quote:ac5dca6ae9] Dat wist ik allemaal wel, maar geeft geen antwoord op mijn vraag: Waarom kan ik Netwerkdetectie niet inschakelen, vinkje gaat steeds weer terug naar uitschakelen.
  • Wat is netwerkdetectie? Netwerkdetectie is een netwerk instelling die mede bepaalt of uw computer andere computers en apparaten in het netwerk kan opsporen en of andere computers in het netwerk uw computer kunnen vinden. De volgende drie modi voor netwerkdetectie zijn beschikbaar: Ingeschakeld In deze modus kan uw computer andere computers en apparaten in het netwerk zien en kunnen mensen die met andere netwerkcomputers werken uw computer zien. Deze modus maakt het delen van bestanden en printers eenvoudiger. Uitgeschakeld In deze modus kan uw computer andere computers en apparaten in het netwerk niet zien en kunnen mensen die met andere netwerkcomputers werken uw computer niet zien. Aangepast Dit is een combinatiemodus waarin een aantal instellingen voor netwerkdetectie zijn ingeschakeld, maar niet alle. Netwerkdetectie kan bijvoorbeeld ingeschakeld zijn, maar u of uw systeembeheerder kan een firewallinstelling hebben gewijzigd, die invloed heeft op netwerkdetectie. Voor netwerkdetectie moeten de volgende services zijn gestart: DNS-clientservice, Function Discovery Resource Publication-service, SSDP Discovery-service en UPnP Device Host-service. Verder moet netwerkcommunicatie worden toegestaan via Windows Firewall, en mogen andere firewalls geen rol spelen bij netwerkdetectie. Als aan een aantal maar niet alle van deze voorwaarden is voldaan, wordt de netwerkdetectiemodus weergegeven als Aangepast. Netwerkdetectie inschakelen Klik hier om Geavanceerde instellingen voor delen te openen. Klik op de dubbele punthaken om het huidige netwerkprofiel uit te vouwen. Klik op Netwerkdetectie inschakelen en klik vervolgens op Wijzigingen opslaan. Als u om het beheerderswachtwoord of een bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of een bevestiging. Netwerklocaties Wanneer u verbinding met een netwerk maakt, moet u een netwerklocatie kiezen. Er zijn vier typen netwerklocaties: Thuis, Werk, Openbaar en Domein. Op basis van de netwerklocatie die u kiest, wordt er in Windows een netwerkdetectiemodus toegewezen aan het netwerk en worden de juiste Windows Firewall-poorten voor die modus geopend. Voor meer informatie over netwerklocaties raadpleegt u Een netwerklocatie kiezen. Alles zoals hierboven?
  • [quote:88b2b04372="The Dragon"]Wat is netwerkdetectie? Netwerkdetectie is een netwerk instelling die mede bepaalt of uw computer andere computers en apparaten in het netwerk kan opsporen en of andere computers in het netwerk uw computer kunnen vinden. De volgende drie modi voor netwerkdetectie zijn beschikbaar: Ingeschakeld In deze modus kan uw computer andere computers en apparaten in het netwerk zien en kunnen mensen die met andere netwerkcomputers werken uw computer zien. Deze modus maakt het delen van bestanden en printers eenvoudiger. Uitgeschakeld In deze modus kan uw computer andere computers en apparaten in het netwerk niet zien en kunnen mensen die met andere netwerkcomputers werken uw computer niet zien. Aangepast Dit is een combinatiemodus waarin een aantal instellingen voor netwerkdetectie zijn ingeschakeld, maar niet alle. Netwerkdetectie kan bijvoorbeeld ingeschakeld zijn, maar u of uw systeembeheerder kan een firewallinstelling hebben gewijzigd, die invloed heeft op netwerkdetectie. Voor netwerkdetectie moeten de volgende services zijn gestart: DNS-clientservice, Function Discovery Resource Publication-service, SSDP Discovery-service en UPnP Device Host-service. Verder moet netwerkcommunicatie worden toegestaan via Windows Firewall, en mogen andere firewalls geen rol spelen bij netwerkdetectie. Als aan een aantal maar niet alle van deze voorwaarden is voldaan, wordt de netwerkdetectiemodus weergegeven als Aangepast. Netwerkdetectie inschakelen Klik hier om Geavanceerde instellingen voor delen te openen. Klik op de dubbele punthaken om het huidige netwerkprofiel uit te vouwen. Klik op Netwerkdetectie inschakelen en klik vervolgens op Wijzigingen opslaan. Als u om het beheerderswachtwoord of een bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of een bevestiging. Netwerklocaties Wanneer u verbinding met een netwerk maakt, moet u een netwerklocatie kiezen. Er zijn vier typen netwerklocaties: Thuis, Werk, Openbaar en Domein. Op basis van de netwerklocatie die u kiest, wordt er in Windows een netwerkdetectiemodus toegewezen aan het netwerk en worden de juiste Windows Firewall-poorten voor die modus geopend. Voor meer informatie over netwerklocaties raadpleegt u Een netwerklocatie kiezen. Alles zoals hierboven?[/quote:88b2b04372] Bedankt Dragon, maar zo kom ik niet verder........Deze informatie heb ik zelf ook.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.