Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Bootable DVD ? RW ?

None
5 antwoorden
 • Regelmatig maak (brand) ik een bootable CD-RW van [i:cae081fa17]Hiren's boot CD[/i:cae081fa17] vanaf een *.iso bestand

  Omdat daar om de haverklap een nieuwe versie van uitkomt, maak ik daar dus steeds een bootable CD-RW van i.p.v een bootable CD.

  Op de laatste [i:cae081fa17]Hiren's boot CD[/i:cae081fa17] staat er wel iets teveel op om het op een CD of CD-RW te branden.

  Ik heb dus die *.iso op een DVD-RW gebrand maar nu wil dat niet starten bij het booten niettegenstaande de juiste instellingen in mijn bios.

  Wat is hier loos ?

  EDIT: Ondertussen zelf opgelost. Maar kan er iemand mij eraan herinneren hoe ik een boot-CD tijdens het booten laadt zonder de standard volgorde in het BIOS te wijzigen (HD > CD-ROM) ?
 • Als je de cdrom voor de harddisk instelt, checkt je pc of er een bootable cdrom aanwezig is. Zoniet, dan start ie vanaf harddisk op.
 • Ja bedankt [b:fc78c5a54d]gerben[/b:fc78c5a54d] maar dat is nogal logisch.

  Mijn vraag was echter en ik herinner mij dat er een toetscombibatie was om niettegenstaande die instelling dat je PC altijd standard eerst met je HD opstart je hem toch wilt laten starten met je CD-Rom.

  Dus zonder de standard instelling in je BIOS te wijzigen.
 • [quote:ec50a55703="JimBFB"] toch wilt laten starten met je CD-Rom. Dus zonder de standard instelling in je BIOS te wijzigen. [/quote:ec50a55703] Dat is mogelijk als het BIOS van je moederbord een functietoets heeft, waarmee je het BIOS boot menu kunt oproepen. Zie afbeelding

  [img:ec50a55703]http://clonezilla.org/clonezilla-live/doc/01_Save_disk_image/images/ocs-00-boot-dev-priority-hotkey.png[/img:ec50a55703]

  Die functietoets zou je dan moeten indrukken tijdens de Power-on self-test. Welke functietoets het is hangt af van het merk BIOS. Dus google op de zoekwoorden [code:1:ec50a55703] BIOS boot menu <merk BIOS> [/code:1:ec50a55703] Of probeer alle functietoetsen één voor één.
 • Ga het allemaal eens uitproberen, want het zit toch zo dacht ik dat als je je BIOS instelt om standaard met je HD op te starten en je al eens de funkties van een [i:28f781fced]Hiren's Boot-CD[/i:28f781fced] wil gebruiken het toch vervelend is dat je vooraleer af te sluiten en terug op te starten je die startup volgorde moet wijzigen in je BIOS en dan terug dient op te starten.

  Ik laat namelijk altijd die Boot-CD in de schuif steken van mijn laptop.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.