Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Nummering in Word 2003

Edouard
7 antwoorden
 • Ik heb er al meer dan een dag aan gespendeerd om een document van page nummering te voorzien. De eerste -laat ik zeggen- 10 paginas moeten de nummering I, II, III IV….. X hebben en daarna moet de pagina nummering opnieuw starten met 1….. n.
  Ondanks alle instructie's van Word ten spijt lukt het me niet om deze nummering op orde te krijgen.

  Een bevriende collega van mijn vrouw bracht zijn computer mee. Daar zit Word 2007 op en ziedaar, een fluitje van een cent!

  Ook problemen daarmee? En is er iemand die een oplossing kan aandragen?

  MVG perloc
  P.s. ik zie dat dit mijn 2000ste bericht is, dat ga ik even vieren!
 • Niemand? Moet ik daaruit de conclusie trekken dat niemand dit probleem kan oplossen of heeft opgelost?

  perloc
 • Ik kan het niet testen hier in Word 2003, maar heb je 2 secties aangemaakt in je document?
  1e sectie geef je dan de nummering met I, II etc.
  2e sectie de andere nummers waarbij je kan kiezen voor opnieuw beginnen bij 1.
 • Ik heb nauwkeurig gedaan wat Word aan instructie's geeft, ik heb zelfs gezien dat, toen de Foot/end note nog aanstond, de tweede sectie met 1 begon. Maar toen ik foot/end uitschakelde ging hij gewoon verder met de romijnse cijfers. Het zou moeten werken maar ik krijg het niet voor elkaar.

  Het probleem is inmiddels voor dit geval opgelost, want het proefschrift (van mijn vrouw) waar het om ging, is vandaag ingeleverd met de romijnse én de gewone cijfers. Die zijn gemaakt op een laptop van een bevriende collega die werkt met Office 2007. Zoals gezegd werkt het daar gelijk.

  perloc
 • Je gaat staan op de pagina (bijv 10) waar vanaf het moet gelden en selecteert alle pagina's die er na bij horen ook.
  Je klikt de koptekst open vanaf die pagina 10 en kiest voor "pagina instelling" het symbool met de dubbele pagina. En kiest daar in het menu "toepassen op …" kies dan voor deze sectie.
  Vervolgens sluit je de koptekst en meteen naaar het menu "invoegen" en kies daar voor "paginanummers". Kies daar de vorm die je hebben wilt.
  Dit kun je herhalen voor elke sectie….
 • Het werkt nu! De kneep zit hem in die dubbele pagina aanklikken. In de instructie van Word staat daar niets over in (ik heb de Engelse versie).

  Tja, ikzelf werk heel weinig met Word, alleen zo af en toe wat tekst. Maar een heel proefschift indelen van tegen de 100 pagina's is wat anders.

  Dank voor de hulp!

  MVG perloc
 • Graag gedaan….
  Ik heb de hulp niet gebruikt maar de logica van Word 2003 dat je het per sectie regelen moet. (ik heb W2003 dus ook nog, met het conversie pakket erbij is het onzin om te upgraden, zeker thuis)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.