Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

RUN in startbalk van Win7

Stupendous Man
14 antwoorden
 • Nu, daar staat het al!
  Ik heb een laptop met Win7. Misschien voor velen een verbetering, maar voor mij in ieder geval een verslechtering. Veel dingen zijn dieper in het systeem verstopt, oudere programma's werken niet meer en het is een zoektocht naar vele dingen die voorheen zomaar toegankelijk waren.
  Neem nou het venster RUN. Dat moet je ergens diep opgraven, in WinXP zomaar bijdehand. Ik heb het gevonden en een shortcut op de desktop gezet. Maar ik zou het graag in de startbalk willen hebben. Ik heb de gewone truks geprobeerd maar helaas….
  Kan iemand mij vertellen hoe ik dat in de startbalk krijg?
  perloc
 • http://www.websonic.nl/pctips/windowsvista/vista_uitvoerenterugzetten.php Voor W7 hetzelfde.
 • alternatief: windows toets + r
 • Niks diep graven, klik met links op het Windows logo helemaal links op de taakbalk. Direct daarboven krijg je dan een "invulvak" waar programma's en bestanden staat en een knipperende cursor. Vul daarin wat je wilt dus of iets wat gezocht moet worden of met www. …. de site waar je naar toe wilt.
  Makkelijker kan niet, of bedoel je toch iets anders?
 • The Dragon: Dat is wat ik zocht. Bedankt!
  gerben: Dat is ook een goeie!
  gertcornieuw: Dat is de zoekfunctie. Die is om te huilen….. In XP heel wat beter!!

  perloc
 • Of installeer Classic Shell. Dan staat hij gewoon op zijn oude plaats.
 • [quote:14ff92e3ed="perloc"]gertcornieuw: Dat is de zoekfunctie. Die is om te huilen….. In XP heel wat beter!! [/quote:14ff92e3ed]
  Ieder zijn smaak natuurlijk, maar als je de juiste lokaties op je harde schijf indexeert, werkt de zoekfunctie in W7 toch echt wel beter dan die in XP. In plaats van de hele harde schijf af te zoeken naar documenten waar dat ene woordje in voor komt, heb ik nu binnen 3 tellen het gewenste resultaat van mijn zoekopdracht. Naast bestanden op mijn harde schijf worden ook items uit Outlook weergegeven, waar de zoekterm in voorkomt. Wel enigszins afgekeken van Apple, maar het werkt fantastisch…
 • Leo S: Dan moet je toch nog maar eens de discussie over dit onderwerp volgen op deze link:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=214216
  De zoekfunctie van WinXP is duidelijk beter (niet sneller!) dan die van Win7. Punt!! Het komt er niet op aan hoe snel hij iets (niet) kan vinden maar óf ie het kan vinden….

  a.tip: Dat is natuurlijk óók een goeie!! Bedankt.

  MVG perloc
 • [quote:df9e09a4b2="a.tip"]Of installeer Classic Shell. Dan staat hij gewoon op zijn oude plaats.[/quote:df9e09a4b2]Gebruik hem (CS) sinds de Win-7 beta die ik van Microsoft ontving…. ben er zeer tevreden over.
  Verder organiseer ik dan groepen applicaties in nieuw mappen onder C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs
  met een namen als:
  Internet-mail-telefoon-mobiel
  Media_beeld-foto-scan-pdf
  Systeem-onderhoud-virus-firewall
  Office

  waardoor het menu overzichtelijk blijft.

  In CS heb ik ook de klassiek "Quick Launch" weer mogelijk gemaakt ipv het vastpinnen….

  start, uitvoeren en dan:

  %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch

  Lees verder onder;
  http://preview.tinyurl.com/3o2klqb
 • Zoals ik al zei: het is een kwestie van smaak en daar valt niet over te twisten. Ik heb in Windows 7 nog nooit iets niet kunnen vinden via de zoekfunctie, ook niet als ik zoek op bepaalde woorden in een document, want ook dat werkt gewoon feilloos, net als het zoeken in een bepaalde map.

  Ik wil wat dat betreft echt niet meer terug naar XP. Met de juiste instellingen en werkwijze is de zoekfunctie bij mij in Windows 7 sneller, completer en beter dan die van XP…
 • andre@home: Bedankt, maar ik zal Classic Shell niet gebruiken. De laptop is namelijk van mijn vrouw en daar wil ik geen grote veranderingen in aanbrengen. Mijn eigen laptop heeft de geest gegeven (videochip waarschijnlijk defect, geen beeld en reparatie te duur).
  Wat betreft de link die je stuurde, daar kan ik geen wijs uit worden. Die geeft een aantal sites waar ik niets mee kan.

  Leo S.: ik heb nog niet uitgevonden wat je allemaal meer kan met de SEARCH functie van Win7 dan alleen rechtstreeks iets intypen. Dus vooralsnog blijf ik bij mijn stelling: Search van XP véél beter, hierin gesterkt door anderen in de link van mijn vorige bericht.

  MVG perloc
 • [quote:d3536c8c50="perloc"]Leo S.: ik heb nog niet uitgevonden wat je allemaal meer kan met de SEARCH functie van Win7 dan alleen rechtstreeks iets intypen. Dus vooralsnog blijf ik bij mijn stelling: Search van XP véél beter, hierin gesterkt door anderen in de link van mijn vorige bericht.[/quote:d3536c8c50]
  Ja ja… Dus omdat je nog niet de moeite hebt genomen om uit te vinden hoe het werkt, is het bij voorbaat al ruk… Dat is hetzelfde als wanneer ik een nieuwe auto uit zou zoeken en zonder een proefrit te maken, al bij voorbaat zou zeggen, dat ik die ene auto niet wil vanwege zijn beroerde rij-eigenschappen…

  Ik stel voor dat je je eerst eens ergens in verdiept voor dat je een mening hebt…
 • [quote:6381d54b58="perloc"]
 • Bedankt Stupendous Man, eindelijk iemand die het eens is met mijn opmerking. Ik had ook aangegeven dat als je een www. … intiktwww.forum.computertotaal.nl intikt je ook naar die site toe gaat, dat heet bij mij dus uitvoeren. Of services.msc idem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.