Vraag & Antwoord

OS Windows

systeemherstel dvd

Anoniem
None
5 antwoorden
 • ik kom er niet goed uit, dus daarom deze vraag.
  op nieuwe pc is een herstelpartitie aanwezig van waaruit de eerste keer w7 wordt geïnstalleerd. nadien kan je er gebruik van maken (via een functietoets in de bios)om het systeem weer naar fabriekswaarden te herstellen. so far so good….
  nu wordt aangeraden (bij vrijwel alle merken) om na de eerste installatie een (serie van soms wel 6) hersteldvd(-s) te maken.
  heb nog nooit een hersteloperatie hoeven uitvoeren, maar vraag me af:
  zijn die hersteldvd-s op zich niet voldoende?
  kan de herstelpartitie weg als je die dvd-s hebt?
  zo neen, wat is dan het nut van die hersteldvd-s?
 • Je harddisk kan defect raken, dus het is een backup. Je kunt alternatief ook een image backup op een externe schijf zetten.
 • dus, als ik het goed begrijp: heb je die (serie) hersteldvd(-s), dan kan je de herstelpartitie op de hd benutten voor andere dingen?
 • Hoe groot is die herstelpartitie? Is het het risico waard? Ik zou dan iig ook een backup van de systeempartitie maken op een externe HD met een extern prog zoals Paragon, Macriumreflect etc. DVD's worden eerder onleesbaar dan HD
 • het gaat me niet zozeer om de grootte van die partitie, maar om de systemathiek van en de relatie tussen de verschillende procedures….
  de fabrikanten zeggen daar niks over, sterker nog, vorige week een hp ingericht, daar zit zelfs niet eens een basisinstructie bij over systeemherstel…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.