Vraag & Antwoord

OS Windows

windows 8 dev installeren in vmware player

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik heb vanmiddag windows 8 32 bits developer preview gedownload en probeer hem nu in vmware player te installeren. Het start met de boodschap loading files en daarna komen er 5 blauwe blokjes in de linkerbovenhoek te staan. Nu draait de processor op volle kracht maar er gebeurt echter niks. Weten jullie soms wat er mis kan gegaan zijn? Ik heb als besturingssysteem in vmware aangegeven dat het zogezegd windows 7 is. Ik maak niet gebruik van easy install omdat ik wist dat dat gegarandeert voor problemen zou zorgen.

  Bij voorbaat dan
 • Ik heb hem zelf in virtualbox geïnstalleerd. Is zeker tien keer gecrasht voordat ik hem er eindelijk op had staan. En ook na het installeren crasht ie om de haverklap.
 • In virtualbox kan ik hem zelfs niet starten. Daar geeft Virtualbox de melding dat hij niet weet welke versie mijn ISO bestand is ofzo iets. Ik weet de exacte fout niet meer. Maar het is dus normaal dat het allemaal nog niet werkt? Hoe heb jij het dan uiteindelijk aan de praat gekregen?
 • Gewoon een aantal keren geprobeerd, tot ie uiteindelijk wel doorliep. Ik lees trouwens van anderen, die geen problemen hebben met installeren. Mogelijk dus niet compatible met virtualbox? Misschien gaat het wel goed in virtualpc?
 • Ik ga het nu met Virtual PC proberen. Hopelijk heb ik hier wel succes mee.
  Edit: de installatie van virtual pc op windows 7 gaf een fout dus heb ik het toch nog eens in virtualbox geprobeerd en gelukkig deze keer wel met succes! Ik heb het iso bestand opnieuw gedownload en de io-apic functie aangezet. Dat heeft alle problemen opgelost! Vindt hem wel mooi, enkel het nieuwe startmenu moet wennen.
 • Hier kun je lezen hoe je 'm aan de praat krijgt in virtualbox:
  http://www.addictivetips.com/windows-tips/how-to-install-windows-8-on-virtualbox/
  Gewoon scrollen naar de geavanceerde instellingen, er moeten een paar dingen ingeschakeld worden.
  En volgens mij is vb de enige die die functies ondersteund, en is het heel lastig om 'm in vmware aan de praat te krijgen.
 • Hmm, werkt hier prima in VMware. Als je maar niet de automatische install gebruikt maar even een VM aanmaakt met voldoende RAM (even van de 1024 naar 2096 of 4096 tillen als je daarover kunt beschikken) en kiezen voor "Install OS later". Dan sla je dus de automatische guest installer over en dan loopt de installatie van Windows 8 devpreview in VMware prima. En geniet je van de 3D interface-effecten.

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.