Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Per ongeluk System partitie verwijderd

Tirm
9 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een oude desktop waarop ik vannalles test. Nu stonden er 3 verschillende besturinggsystemen op. Ik wou ze alle 3 weg dus ging ik de partities verwijderen. Ik heb dit gedaan met behulp van de Windows 7 installatie-disk. (Ik ging namelijk Windows 7 installeren). Nu heb ik per ongeluk de eerste System partitie verwijdert. De installatie schijf van Windows 7 wil nu deze hdd niet meer formateren. Dus probeerde ik de Live-cd van Ubuntu met GParted. Die vertelde me dat ik een nieuwe Partitie Tabel moest aanmaken. Ik deed dit maar net op het einde komt Gparted met de melding dat deze Partition Table niet gemaakt kon worden. Wat kan ik nu doen?

  Bij voorbaat dank
 • [quote:33fccebc7e="playermijp"]Nu heb ik per ongeluk de eerste System partitie verwijdert. [/quote:33fccebc7e] Om misverstanden te voorkomen, bedoel je zo een aparte systeem primaire partitie van 100 MB groot. In principe heeft Windows 7 geen aparte systeem primaire partitie nodig. En bedoel je dat je probleem harddisk helemaal geen partities meer heeft?
  [quote:33fccebc7e="playermijp"]Dus probeerde ik de Live-cd van Ubuntu met GParted. [/quote:33fccebc7e] Bij problemen met Gparted kun je het beste één partitie tegelijk aanmaken. Post eventueel een screenshot van Gparted. Als daarop iets te zien is. Zoals een onbekende partitie.

  Eventueel kun je proberen per ongeluk verwijderde partitie(s) terug te halen via een applicatie zoals EaseUS partition Recovery. Of eventueel applicatie TestDisk, die onder andere staat op de Live CD van Parted Magic.
 • De partitie was 14GB groot. Er bestonden meerdere partities maar na het deleten van de System partitie (die van 14GB) waren ook alle andere partities verdwenen.
 • Begrijp je probleem niet. Je hebt denk ik bij het begin van de installatie de bestaande partitieS (meervoud) verwijderd. Dat was toch de bedoeling? Dan W7 op een nieuwe partitie van bijv. 50 GB installeren. De overgebleven ruimte ga je later in Schijfbeheer tot leven wekken.
 • Zoek effe op het forum hoe je partities met recovery software kunt terughalen en begin dan weer opnieuw…
  Niets meer doen nu verder aan andere zaken!
 • @tirm: Ik heb 1 partitie verwijdert die de aanduiding System had. Bij de rest stond Logical. Toen die ene partitie verwijderd was waren ook opeens alle andere partities weg. Dus toen ging ik een nieuwe ntfs-partitie voor windows 7 maken. Maar het probleem is dat op dit punt de installatie van Windows 7 vastloopt. Ook Gparted loopt vast. Dus ik weet niet goed wat ik moet doen.
 • Moet je die andere partities terughebben? Dan advies andre@home volgen.

  Hier wat info over partitioneren
  http://computertotaal.nl/article/21763
  egels-voor-het-partitioneren-van-harde-schijven/2.html
  Probeer eens een andere partitioneringstool zoals EASEUS Partition Master.
  Als je daar ook je oude partities niet mee kan weggooien dan is misschien je schijf defect, controleren met een tool van de fabrikant http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
 • Alle partities mogen weg, dus dat is het probleem niet, het enige probleem is dat ik geen nieuwe kan maken. Maar ik zal eens jouw tips proberen het resultaat dan later posten.
 • Omdat ik geen gratis versie van Easeus partition manager vond die bootable was heb ik geprobeerd om de computer te herinstalleren met de originele Windows XP hersteldisk. Deze heeft dan de harde schijf geherfragmenteerd en blijkbaar heeft dit het opgelost. Nu kan ik proberen om een recentere versie van Windows of Ubuntu te installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.