Vraag & Antwoord

OS Windows

Bijlage verzenden via Rechts klik werkt niet meer

15 antwoorden
 • Ruim 3 (!) jaar geleden stelde ik de vraag over "verzenden van foto of andere bijlage"met een Rechts-klik naar emailprogramma. ( http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=190272&highlight= ) Het eenvoudig kopiëren en plakken van de tekst "regsvr32 senmailo.dll" in uitvoeren was al voldoende. Afgelopen jaren een paar keer met succes kunnen toepassen. Nu werkt het niet meer. Hoewel er wel een melding komt "DLL RegisterServer in senmail.dll succeeded" gebeurt er niks bij Rechtsklik, hoewel de mailclient (bij mij correct ingesteld) wèl in het contextmenuutje genoemd wordt naast opslagmedia etc. Heeft iemand nog een suggestie?DJdJ had toen een goede oplossing.
 • het ligt er toch niet toevallig aan dat je nu senmail schrijft i.p.v. senDmail...??
 • nee, normaal kopieer ik het met selecteren en plakken: voor deze vraag handmatig ingetikt (en dat gaat dus vaak mis..) [img:3f6e040213]http://i54.tinypic.com/v5h54k.jpg[/img:3f6e040213]
 • frans, staat je mailcliënt wel als standaard ingesteld? zie start-programmatoegang en instellingen pc opnieuw gestart?
 • jazeker: Outlook heb ik er sowieso gedeïnstalleerd via de installatie-cd van office, ik gebruik nog steeds Outlook Express voor zo lang dit nog kan en zolang ik XP heb. Ook heb ik gemerkt dat van de aparte knoppen op mijn oude Medion-toetsenbord (internet, Email, Search, Mute en Volume die van Email het (alweer) niet doet, maar dat kan een probleem zijn van software voor het toetsenbord. Daar had ik ook al eens een vraag over gesteld langere tijd geleden.
 • Repareeractie: http://windowsxp.mvps.org/sendtomail.htm
 • @andre@: hyperlink werkt niet; ik krijg een foutmelding Service unavailable en HTTP error 503. Is er nog een andere?
 • inmiddels gevonden: http://windowsxp.mvps.org/sendtomail.htm dat is precies dezelfde link die Derk 3 jaar geleden al suggereerde zoals ik in de eerste post zei in dit draadje.
 • die link verwijst ook naar ontbreken van mapi.dll - registratie probeer ook eens regsvr32 mapi32.dll en voor de zekerheid ook de opdrachtregels om oe als standaard in te stellen.
 • [quote:7ea841a9b3="f.j.stols"]inmiddels gevonden: http://windowsxp.mvps.org/sendtomail.htm dat is precies dezelfde link die Derk 3 jaar geleden al suggereerde zoals ik in de eerste post zei in dit draadje.[/quote:7ea841a9b3]Zoek de verschillen, die link is hetzelfde en opent bij mij nog steeds ok... Heb je soms een virus? Dat kan ook fouten en vreemde zaken geven... En heb je die reparatie actie nog een keer uitgevoerd? Dat lees ik niet of dat effect gehad heeft.
 • om één of andere reden was OE niet meer de standaard email: daar stond zelfs niets meer ingevuld bij I.E. > tools=extra > programs > email: was blanco... Nadat dit (als enige mogelijkheid) weer aangevinkt was ging het weer prima. Bij het advies van Andre@home zie ik: [img:7152ea6421]http://i56.tinypic.com/2w7jnl4.jpg[/img:7152ea6421] en dat bracht mij op het idee opnieuw naar de instellingen bij I.E.te kijken, hoewel ik dat wel al eerder gedaan had, en zelfs systeemherstel gedaan had. Iedereen alweer bedankt!! p.s. vraag mij af als je nou helemaal geen I.E. zou hebben (gebruik FF) hoe je dan je favoriete emailprogramma instelt?
 • fijn dat het is opgelost. en wat je laatste vraag betreft: doorgaans kan je ook in de mailcliënt zelf (ook in oe: extra-opties-tabblad algemeen) instellen dat het als standaard gebruikt moet worden. zo niet, dan kan je in xp via start naar: "programmatoegang en -instellingen"
 • Dank je wel. Ga die route eens bekijken. fjs
 • wat laat voor DJdJ: ik heb een Engelse XP, en wat wordt er dan bedoeld met jouw advies "dan kan je in xp via start naar: "programmatoegang en -instellingen" zoals je schrijft? m.a.w.: waar "zit"dat?
 • hangt er weer vanaf of je klassiek startmenu gebruikt of niet... maar, je kan er ook komen via configuratiescherm-software, bij mij de onderste optie in het linker rijtje.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.