Vraag & Antwoord

OS Windows

Upgrade Windows 7 Home Premium van Vista Ultimate

Anoniem
Ruurd
5 antwoorden
 • Hallo,
  Ik zit met een probleem. De harde schijf van mijn Acer laptop heeft het vorige week begeven. Toen ik de Acer kocht was Vista Home Premium (32 bits) voorgeïnstalleerd. Op een partitie van de harde schijf stond mijn backup. Acer bood destijds de mogelijkheid om voor een niet al te hoge prijs een Windows 7 Home Premium (upgrade) te kopen. Dat heb ik gedaan. Ik heb destijds wel een backup dvdtje van mijn Vista gemaakt maar kan dat niet meer vinden.

  Nu ik dus een nieuwe harde schijf heb, moet ik eerst Vista Home Premium weer installeren voordat ik de upgrade naar Windows 7 kan doen. Ik heb die Vista dus niet meer. Acer biedt mij een rescue DVDtje aan voor de belachelijke prijs van 60 Euro!
  Ik kan van iemand een Vista Ultimate krijgen (legaal). Mijn vraag is of iemand weet of ik, als ik die geïnstalleerd heb, dan wel de upgrade naar Windows 7 Home Premium kan doen. Of gaat dat niet als je Ultimate geïnstalleerd hebt. Ik wil best wel wat voor een Vista dvdtje betalen maar om 60 Euro voor een opstapje naar Windows 7 te betalen gaat mij even te ver.

  Hopelijk kan iemand mij verder helpen.
  Alvast hartelijk dank
  Ruurd
 • Mijn ervaring is dat als je een officiële upgrade cd heb met originele licentiecode je direct die upgrade cd van Windows 7 kunt installeren en je niet afhankelijk bent van eerst een Vista installatie.

  Sterker nog, ik heb door omstandigheden direct de upgradeversie van Windows 7 (originele upgradeschijf) geïnstalleerd zonder eerst opnieuw Vista te installeren en draai al bijna een jaar Windows 7 zonder problemen en krijg normaal mijn updates binnen.

  Dus schone install vanaf Windows 7 upgradeschijf en het blijkt domweg goed te werken.
 • Bedankt voor je antwoord. Dat heb ik uiteraard geprobeerd maar kreeg de melding dat de installatie niet mogelijk was omdat een upgrade niet geïnstalleerd kan worden op een lege schijf.

  Groet
  Ruurd
 • [quote:d5adb523d1="Ruurd"] kreeg de melding dat de installatie niet mogelijk was omdat een upgrade niet geïnstalleerd kan worden op een lege schijf. [/quote:d5adb523d1] Op de site van computer totaal staat een artikel, waarin wordt verwezen naar een workaround waarmee een Upgrade-uitvoering van Windows 7 na installatie toch valt te activeren. http://computertotaal.nl/software/2-windows-7-upgrade-installeerbaar-op–kale–pc.html
 • Bedankt voor de tip. Ik ben nu even niet in de gelegenheid om het te bekijken maar ik kom er snel op terug om te melden of het gelukt is. Groet Ruurd

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.