Vraag & Antwoord

OS Windows

taakbalk in win7 wil niet verbergen

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Beste mensen, bij het aanvinken in win7, in de taakbalk eigenschappen om de taakbalk automatisch te verbergen, gebeurt dat ook zodra de knop toepassen wordt ingedrukt. Maar daarna staat de taakbalk weer muur vast.

  Kan dus nooit bij de gegevens komen die vaak onderaan het scherm staan.

  Weet iemand een oplossing?

  Bas Dubbelaar
  Indonesia
 • Beste Bas,
  Ik weet niet of ik je wel goed begrijp.
  Het onderwerp "taakbalk in win7 wil niet verbergen", en de zin "bij het aanvinken in win7, in de taakbalk eigenschappen om de taakbalk automatisch te verbergen, gebeurt dat ook zodra de knop toepassen wordt ingedrukt", dat lijkt met elkaar in tegenspraak.
  En wat bedoel je met "Maar daarna staat de taakbalk weer muur vast"?
  Misschien moet je nog een keer precies uitleggen wat het probleem is.

  Daarop vooruitlopend:
  Kies je in Eigenschappen voor de Taakbalk voor "Taakbalk automatisch verbergen" en Toepassen en OK,
  dan is daarna de Taakbalk (en alle informatie daarin) altijd weer te tonen door je cursor tegen de onderste schermrand te zetten.
  Bij rechtsklikken en kiezen voor Eigenschappen is het verbergen van de Taakbalk dan ook weer uit te schakelen.
 • Je advies om : Kies je in Eigenschappen voor de Taakbalk voor "Taakbalk automatisch verbergen" en Toepassen en OK,
  dan is daarna de Taakbalk (en alle informatie daarin) altijd weer te tonen door je cursor tegen de onderste schermrand te zetten.
  Bij rechtsklikken en kiezen voor Eigenschappen is het verbergen van de Taakbalk dan ook weer uit te schakelen.

  Wel dit doe ik ook, maar dat heeft geen resultaat.

  Druk ik op toepassen, om verbergen in te schakelen, dan verdwijnt dan ook de taakbalk maar komt daarna onmiddelijk weer te voorschijn en verdwijnt niet meer waar ik ook met de cursor overheen ga of gaan staan.
 • Dank je, ik begrijp het.
  De Taakbalk wordt slechts zeer kortstondig verborgen, en komt dan onmiddellijk weer terug.
  Merkwaardig.
  Ik ken er geen oorzaak van of oplossing voor.

  Is dat probleem pas heel recent ontstaan?
  Dan zou je wellicht Systeemherstel kunnen uitvoeren, om terug te gaan naar een herstelpunt van voordat dat probleem optrad.

  Daarnaast -
  Ik snap nog steeds niet wat je in je eerste bericht bedoelde met "Kan dus nooit bij de gegevens komen die vaak onderaan het scherm staan."
  Betekent dat dat de Taakbalk wel zichtbaar is, maar dat items daarop niet aanklikbaar zijn?
  Dat zou eveneens merkwaardig zijn.
  Of bedoel je mogelijk wat anders?
 • Kan dus nooit bij de gegevens komen die vaak onderaan het scherm staan."
  Betekent dat dat de Taakbalk wel zichtbaar is, maar dat items daarop niet aanklikbaar zijn?

  De taakbalk, met alles er op en aan, blijft zichtbaar,(blijft dus staan en verdwijnt niet) maar bijv de vervolg toetsen die soms op je scherm staan om verder te kunnen gaan zoals : OK-annuleren- en toepassen zijn daardoor niet bereikbaar.

  Het probleem op zich is altijd al aanwezig, maar dat loste ik meestal voor een tijdje weer op om even het vinkje voor werkbalk automatisch verbergen, te verwijderen en het daarna weer aan te vinken. Maar dat werkt nu dus niet meer.

  Dus om systeem herstel uit te voeren ?????
 • Hoera Hoera

  Vanmorgen met AVG een virus scan uitgevoerd. Er werden 3 onregelmatigheden gevonden. Welke? helaas dat weet ik niet.
  Maar het probleem is (voorlopig??) opgelost. De balk zakt weer netjes naar beneden.
 • Mooi, Bas, dat dat probleem van die blokkerende Taakbalk nu opgelost lijkt te zijn na een virusscan en het repareren door AVG van drie 'onregelmatigheden', dus mogelijk na het verwijderen van drie stuks malware.

  Het was één van mijn hypotheses, malware die dat rare gedrag van de Taakbalk veroorzaakte. Het leek me niet het eerste om aan te denken, maar wel een mogelijkheid.
  Gezien het feit dat het repareren van drie 'onregelmatigheden' door AVG het probleem verholpen lijkt te hebben, lijkt de mogelijkheid dat malware het probleem veroorzaakte nu tamelijk waarschijnlijk geworden.

  Serieus vind ik dat je aangeeft dat het probleem al lange tijd aanwezig was, maar dat AVG het pas opmerkte en repareerde bij de recente scan.
  Was AVG eerder niet ingesteld op constante achtergrond-controle, en werd ook niet regelmatig een volledige scan uitgevoerd, automatisch dan wel in opdracht? Indien wel, dan heeft AVG het probleem eerder niet herkend.

  [b:ae7a58c1bd]Ik vind de situatie dusdanig, dat het me verstandig lijkt om je systeem uitvoerig te controleren.[/b:ae7a58c1bd]
  Je zou zelf aan de gang kunnen met een aantal aanvullende scanners, waaronder Malwarebytes Anti-Malware Free, maar je zou ook je situatie uiteen kunnen zetten in een nieuw bericht onder Beveiliging & privacy.
  Daar zal het dan waarschijnlijk opgepakt worden door Abraham54, die je kan begeleiden door een uitgebreide controle en schoonmaak.

  Verwijs in je nieuwe bericht onder Beveiliging & privacy dan voor de volledigheid even naar deze thread taakbalk in win7 wil niet verbergen.

  Succes.
 • OK Reuze bedankt voor de hulp en de tips die je mij tot slot nog gegeven hebt.
 • Graag gedaan, Bas.
  Succes met het verder controleren en schoonmaken van je systeem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.