Vraag & Antwoord

OS Windows

Drivers Canoscan 8000F

14 antwoorden
 • Wegens problemen met mijn Canon MP610 (printkop kapot) heb ik even een Canoscan 8000F en een Epson R800 printer van stal gehaald. Beide zo'n drie jaar oud. Van de R800 kon ik wél drivers vinden voor Windows 7 (64-bits), voor de scanner niet. Op de downloadsite van Canon staat weliswaar een ScanGear versie 8.1.2a voor o.a. Win7 vermeld, maar de installatie in Win7 lukt niet. Vind dat nogal pover van Canon; geen Win7-drivers, alsof het sterk verouderde apparaten betreft. Als dat een versnelde vernieuwing van apparaten moet bevorderen worden dat geen Canon spullen meer. Iemand een idee welke (Win7) drivers van andere Canon scanners bruikbaar zijn op de 8000F?
 • vond dit: http://www.usa.canon.com/cusa/support/consumer/scanners/canoscan_series/canoscan_8000f#DriversAndSoftware Ik zie dat de talen "English", "Spanish" en "all" waren, dus misschien werkt het
 • Kijk eens of je een vista driver aan de praat kunt krijgen. Overigens is het vrij gewoon dat er geen driver updates voor nieuwere besturingssystemen worden uitgebracht. Zeker bij scanners.
 • @ stols; bedankt, maar ook die EN-uitvoering van de NL-versie die ik al had geprobeerd deed het niet. @ gerben; ik heb al een paar drivers geprobeerd van types uit dezelfde lijn, maar het werkt niet. De 8800F driver installeerde wel, en in apparaatbeheer was het uitroepteken ook verdwenen en stond de scanner gewoon vermeld, weliswaar als 8800F. Maar bij pogingen te scannen liep dat steeds vast met de mededeling dat de TWAIN-driver niet gevonden was. Ga nog wat experimenteren, maar ben bang dat ik een prima scanner en een overigens prima "printer met koppijn" bij de vuilnis moet zetten. Zo lang een dergelijke totaal nodeloze materiaalvernietiging een algemeen geaccepteerde gang van zaken is trek ik een fuckvinger bij elke vorm van milieugezever (heb een flinke voorraad gloeilampen; ik moet dat ziekenhuislicht niet van milieuvriendelijke shit).
 • Je zou xpmode kunnen installeren. Er is vast wel een xp driver voor de scanner. Is een beetje omslachtig, maar je kunt hem dan wel blijven gebruiken.
 • Is dit en optie voor je? http://www.hamrick.com/vuescan/canon_8000f.html Vroeger ooit eens gebruikt voor een HP -scanner hier ook drivers vandaan gehaald. :wink: :wink:
 • Leuk programma, alleen is het net zo duur als een nieuwe scanner...
 • @ gerben; XPmode werkt niet op Win 7 Home Premium. @ Rob: dat vuescan 64-bits gedownload en geïnstalleerd. Vraagt dan of er een ouder type scanner aanwezig is zonder driver. Ja dus, en probeert dan blijkbaar een driver te installeren. Hoe dan ook; ziet daarna nog steeds die scanner niet, en kan dus niet verder.
 • Probeer deze eens: http://www.officedrop.com/scandrop-scanning-software
 • [quote:8dc5549e3c="HvD"] Canoscan 8000F (..) Beide zo'n drie jaar oud. [/quote:8dc5549e3c] Belangrijker dan de aanschafdatum, is het jaartal dat het product voor het eerst op de markt gebracht is. Zie deze hyperlink http://tweakers.net/pricewatch/43687/canon-canoscan-8000f-%28a4-2400x4800-dpi-48-bits-usb-20-35mm-scanner%29.html#tab:info [quote:8dc5549e3c] Eerste prijsvermelding vrijdag 8 november 2002 [/quote:8dc5549e3c] Ik kan me best voorstellen dat, ze daarvoor geen Windows 7 software voor gaan schrijven. De enige kans die je daarmee hebt, is met de Canoscan 8000F ingeplugd, handmatig Windows 7 Update laten zoeken naar updates. Wellicht dat bij de optionele updates, drivers voor die scanner beschikbaar zijn.
 • Ook Scandrop kan de scanner niet vinden. Jammer dat het amper gebruikte apparaat als verouderd de schroothoop op kan. De specs zijn namelijk nog beter dan die van menige all-in-one, en je kunt er dia's en negatieffilm mee scannen. Als ik tijd en zin heb zal ik misschien van de junk die ik heb liggen een XP-machine bouwen, een paar licenties daarvan heb ik ook nog liggen.
 • Ik kom nog even terug op deze quote [quote:08fe03ec61="HvD"]Van de R800 kon ik wél drivers vinden voor Windows 7 (64-bits), voor de scanner niet. Op de downloadsite van Canon staat weliswaar een ScanGear versie 8.1.2a voor o.a. Win7 vermeld, maar de installatie in Win7 lukt niet. [/quote:08fe03ec61] Wellicht dat het je niet was opgevallen. Maar die software is alleen beschikbaar voor Windows 7 (32 bits). Zie deze FAQ hyperlink [url=http://www.canon.nl/Support/Consumer_Products/products/scanners/CanoScan_series/CanoScan_8000F.aspx?faqtcmuri=tcm:16-689834&page=1&type=faq]CanoScan 8000F.[/url] [quote:08fe03ec61] Windows 7 (64-bits) ondersteunt deze niet. [/quote:08fe03ec61]
 • Ik had wel al gezien dat het voor Windows 7 was, maar zonder specificatie 32 of 64-bits nam ik aan voor beide, zoals wel meer het geval is. Geen punt, ik heb toch 64-bits sytemen op al mijn PC's en dat blijft zo. Die XP-bak is wellicht de enige oplossing. Of wachten op Win8 en dan de Pro versie kopen, zodat ik daar de XP-mode op kan draaien. Mét de andere voordelen die een pro-versie biedt, natuurlijk. Vraagje; ik ben weer aan mijn tweejaarlijkse nieuwbouw toe, en heb interesse om ditmaal een iMac te kopen (moeilijke stap, als zelfbouwer). Werkt OS X op een andere manier met drivers? (Ken het OS totaal niet).
 • [quote:6882509b61="HvD"] Werkt OS X op een andere manier met drivers? (Ken het OS totaal niet). [/quote:6882509b61] Deze vraag past eigenlijk niet in OS Windows, maar in OS Anders. Ikzelf ben daar ook geen kenner van. Echter beknopte info over MAC OS X is te vinden op Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Mac_OS_X

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.