Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

10 jaar oude gebrande cd niet meer te openen

None
10 antwoorden
 • Op deze cd staan een aantal zaken, zoals xls,jpg,een paar exe's, muziek (klassiek) en zo meer. Op geen enkele manier is er nog maar iets te openen, noch met Li noch met R klik. De zaak loopt zelfs vast, herhaaldelijk Ctrl Alt Del of de cd er uit halen geeft enige verlichting,En als er een zandloper verschijnt gebeurt er helemaal niets meer. Is hier een verklaring voor of heeft iemand een suggestie? Het merk van de cd kan ik niet zo snel ontdekken: er staat een aardig zelf gemaakte foto op geprint.
 • ik neem aan dat de cd voorzichtig is schoongewreven..
  al eens in een andere cdromspeler geprobeerd?
  wil isobuster het ding nog zien?
 • Doet mij denken aan cd-rot. Zelf gebrande cd's vergaan. Het ene merk eerder dan het andere, maar na verloop van tijd zijn ze allemaal onleesbaar. Jammer, maar waar.
  Digitalisering zou het einde van het papieren tijdperk inluiden. Dat klopt dus niet. Er zijn intussen diverse tests uitgevoerd. Hoe lang blijft een tekst leesbaar: op papier, op een cd, op een harde schijf? Papier wint nog steeds.
  Als je googelt naar cd-rot of naar 'onleesbare cd' krijg je genoeg hits over de oorzaak van cd-rot en over programma's waarmee je misschien nog een paar bestanden kunt redden. Kijk bij voorbeeld op de volgende site: http://www.eenmanierom.nl/bestanden-van-een-door-cd-rot-beschadigde-cd-te-herstellen/
  Tip: wanneer je de cd in je cd-station stopt, moet je langere tijd de Shift-toets ingedrukt houden. Dit om te voorkomen dat Windows zelf een poging gaat wagen om de cd te lezen. Je hebt immers al gemerkt dat dat toch niet lukt.
  Je kunt ook nog een poging wagen op een andere pc.
 • Lijkt inderdaad een kwestie van CD-rot. Ik heb zelf wel eens een oude CD gezien die helemaal afgebladderd was. Zelf koop ik alleen goede kwaliteit CD's en DVD's van merken als Verbatim of JVC en bewaar de backups op droge koele plaatsen. Bovendien heb ik belangrijke gegevens op meerdere plaatsen staan.
 • @DJdJ: de cd ziet er nog goed uit; Van afbladderen en zo is geen sprake.je kent de ruimte waar die bewaard wordt. Een aantal dingen lieten zich sowieso op de cd zien en openen. Isobuster ziet inderdaad de hele cd. Er staan o.a. 3 xls-bestanden op (daar ging het ten dele om). Uiteindelijk doet Isobuster wel iets (ik kende het prog niet) , en er komt zelfs een kopie van het verminkts excel-bestandje.
  Maar ook de mededeling "Microsoft Office Excel-logbestand voor bestandsherstel.
  Er zijn fouten aangetroffen in bestand C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\verjaars kalender modif dl vs5.xls
  Dit is een lijst met de herstelde items:
  [hier staat niks]
  Het bestand is zo beschadigd, dat herstellen niet mogelijk was. De formules en waarden zijn wel zoveel mogelijk hersteld, maar bepaalde gegevens zijn mogelijk verloren of beschadigd. Einde citaat"

  Met de hyperlink van Porrelaar ga ik nog eens verder kijken.
  Inderdaad heb ik veel zaken op 3 (drie!) HD"s staan: 1 extra ingebouwd en 2 USB met voeding, door schade en schande iets wijzer geworden. Maar ook een meter (ouderwetse) cd's met bestanden, veel foto's.
 • van de 7 suggesties van Porrelaar heb ik CDcheck nog eens gedraaid. Hij geeft het inderdaad ook snel op bij drie kennelijke beschadigde xls-bestandjes. De cd gaat nu in de echte prullemand.
 • In hoeveel cd spelers/dvd spelers heb je de cd geprobeerd? meestal wil de ene iets meer lezen dan de andere…. :roll:
  ook wil het blind kopiëren van de cd met bv clonecd wel eens lukken
 • De FAQman heeft ook een progje http://www.computeridee.nl/faqman/software/cd-dvd-brandsoftware/het-midden-een-leeg-stuk
 • Weer dubbel, krijg rare foutmelding. Al eerder (ws sinds FF7) steeds de melding
  Firefox prevented this page from automatically redirecting to another page
 • @ Outlaw: 2
  @ Tirm: cd is zoals gemeld vernietigd en weg gedaan. Duidelijk was dat voornamelijk de xls-bestanden beschadigd waren: allerlei andere zaken (na zoveel jaar sowieso al minder belangrijk) waren wel te openen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.