Vraag & Antwoord

OS Windows

oude virtualbox "importeren" in nieuwe installatie

Anoniem
fabstar81
3 antwoorden
 • dag mensen,
  ik ben bezig een ubuntu desktop op te zetten en wil daarop een virtual draaien om mijn hardware server te vervangen. stap 1 is natuurlijk een stabiele ubuntu installatie op de desktop. deze had ik met de 32 bit installatie. ik heb toen een aantal virutal servers aangemeld op mijn domein om eens te spelen en te checken hoe dit allemaal werkt.

  op een gegeven moment dacht ik; ik wil 64 bit installaren. ik heb toen mijn virtuals folder gekopieerd om later in de 64 bit isntallatie weer te booten. in de 64 bit installatie kreeg ik dit echter niet echt aan de praat, en toen heb ik weer een tweetal nieuwe virtuals aangemeld op het domein.

  echter, deze 64 bit installatie is allesbehalve stabiel. hij freest bij het minste geringste en ik krijg hem nu zelfs niet meer opgestart. tijd dus voor een nieuwe 32 bit installatie maar weer, maar ik ben bang dat ik nu dus wéér die virtuals opnieuw moet aanmaken in die nieuwe 32 bit installatie.

  ik heb nu een aantal virtuals aangemeld op mijn domein en als ik die virtuals niet meer opgestart krijg zit ik met een hoop gecrashte servers in mijn domein :(

  ik dacht dat het voordeel juist was van virtuals dat je zo die virtuals kon kopieeren naar een andere pc en dat weer opnieuw kon draaien, platform onafhankelijk…

  kan iemand mij helpen de oude virtuals te backuppen en als ik zo 32 bit opnieuw heb geinstalleerd die virtuals weer te importeren, zodat ik de servers verder kan configgen in mijn domein, of netjes kan demoten?
 • klopt het dat je dus die .vdi's kan importeren door een nieuwe virtual te maken maar gebruik te maken van existing hard disc waarin dus die virtual is opgeslagen?
 • helaas heb ik zelf ook geen goede ervaring met Ubuntu in een virtuele pc: dat liep vast tijdens de install, en bij verwijderen van de hele handel verdween de virtuele pc XP ook. Daarná laat een nieuwe VPC (van XPpro) zich niet meer installeren: de setup loopt vast bij het uitpakken van het register, wat ik ook doe of opnieuw probeer. Aangezien VPC geen levenszaak is voor mij laat ik het maar zo.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.