Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

probleem met de-installatie Virtual pc 2007

f.j.stols
5 antwoorden
  • Na een aanvankelijk redelijk succesvolle installatie van Virtual PC (op XP pro) ging het mogelijk mis toen ik ook probeerde Ubuntu als 2e virtuele pc erbij te nemen. Dat lukte bij mij absoluut niet.
    Lang verhaal kort: ik heb geprobeerd ALLE oude bestanden en installaties te verwijderen, ook met Revo; gezocht in het register en noem maar op. Probleem was dat het "eigen" scherm van Virtual pc in een zwart veld zit zonder werkbalken en er verder niets meer te regelen viel. Zodra ik alles de-installeer en weer opnieuw vanaf een windows xp-cd zou willen opstarten komt de oude versie (Heintje) weer miraculeus opduiken.Ook kan ik de resolutie van vpc niet behoorlijk aanpassen, zodat ik met een tè klein scherm blijf hannessen. Samenvattend: ik zou graag een geheel schone installatie van VPC 2007 willen doen, maar krijg de oude resten niet weg.De pc zelf opnieuw installeren is wel zeer drastisch, aangezien het mij alleen om de sport ging.
  • Wat probeer je precies te verwijderen: VPC 2007 zelf of de virtuele machines. Dat laatste is heel simpel: als je de .vhd en .vmc bestanden verwijdert zijn de virtuele machines onherroepelijk weg. Virtual PC zelf kun je gewoon verwijderen via de gebruikelijke weg.
  • heb nu inderdaad alle vmc en vhd bestanden opgezocht en verwijderd. Nu is een normale nieuwe install kennelijk weer mogelijk. Alvast dank voor het antwoord: dat van die bestandsnamen wist ik duidelijk niet!
  • De .vhd bestanden zijn de Virtual Hard Disks en de .vmc de Virtual Machine Configuration files. Deze twee vormen samen een virtuele pc binnen virtualpc 2007. Je kunt een virtuele pc aanmaken, Windows etc. erop installeren en de .vhd en .vmc bestanden kopiëeren om een backup te maken. Je kunt nu met de virtuele pc doen wat je wilt, als je de kopiebestanden terugzet naar de directory waar de orignelen stonden begin je weer met een schone 'pc'. De oude bestanden verwijder je om de 'vuile' pc op te heffen. Het programma VirtualPC 2007 zelf kun je gewoon laten staan.
    Succes!
  • [quote:0c8cd9fd2d="f.j.stols"]Na een aanvankelijk redelijk succesvolle installatie van Virtual PC (op XP pro) ging het mogelijk mis toen ik ook probeerde Ubuntu als 2e virtuele pc erbij te nemen. Dat lukte bij mij absoluut niet. [/quote:0c8cd9fd2d] Het probleem hier is, dat Ubuntu Linux officieel niet ondersteund wordt door Microsoft. Voor uitleg zie deze Wikipedia hyperlink http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Virtual_PC [quote:0c8cd9fd2d] Virtual PC virtualizes a standard PC and its associated hardware. Supported Windows operating systems can run inside Virtual PC. Other operating systems such as Linux may run, but are not officially supported, and Microsoft does not provide the necessary drivers (called "Virtual Machine Additions";) for Linux. [/quote:0c8cd9fd2d] Als je Ubuntu Linux wilt draaien in een Virtual Machine, dan kun je dat beter doen in VitualBox.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.