Vraag & Antwoord

OS Windows

setup XP blijft in loop!

Anoniem
Casual1976
24 antwoorden
 • Hallo,

  Bij het schoon installeren van Windows XP op mijn pc, loopt hij in een loop. Met andere woorden: ik blijf in de setup hangen met schermen van daarvoor. Het selecteren van partitie gaat goed, formateren ook, het kopiëren van bestanden daarnaar toe maar als hij dan wil herstarten verval ik weer in de setup van de cd. De cd is er al uitgehaald maar dan herstart hij steeds omdat hij blijkbaar nog bestanden mist. Iemand een idee? Dit probleem is erg urgent omdat ik dus in die installatie zit en dit bericht is vanaf laptop gepost. Al vast bedankt voor de suggesties.
 • Even een andere Cd/DVD van dezelfde versie - desnoods via Microsoft te downloaden- gebruiken.
  Abraham 54 heeft van de week daar ergens over een link gegeven, meen in dit subforum


  Gevonden
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=215056

  suc6 anjo
 • Bedankt voor de super snelle reactie! Ik heb het zojuist al opgelost door de partitie te verwijderen en opnieuw aan te maken. Hij gaat nu wel verder :-)
 • Windows is helemaal opnieuw geïnstalleerd inclusief de updates maar nu zie ik mijn andere partities (nog) niet. Hoe kan ik dit oplossen? De C is wel de partitie zoals bedoeld is voor het systeem..
 • configuratiescherm-systeembeheer-computerbeheer-opslag
 • configuratiescherm-systeembeheer-computerbeheer-opslag
 • Uhm..daar kan ik alleen 1 extra nieuwe partitie aanmaken zie ik. Ik zou er totaal 3 bestaande moeten zien van dezelfde schijf maar ik zie daar naast mijn systeempartitie alleen 1 "niet toegewezen" partitie..
 • Kun je daar geen letter aan toewijzen?
  Is het soms een logische die uit 2 delen bestaat..
  Anders heb je per ongeluk alles verwijderd?
 • Ja kan ik toewijzen maar andere letters (opvolgend) dan de letters die ik oorspronkelijk had toegekend. Het is dus geen logische partitie maar een "niet toegewezen".
 • Je hebt XP op een nieuwe partitie geïnstalleerd en de oude partitieS gooi je dan weg!
  Je kan proberen die weggegooide partities terug te halen als de inhoud daarvan van belang was/is. Hier een topic met wat links
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=214522
 • Ja, gaat dat dan automatisch? Ik dacht dat je elke partitie afzonderlijk kon verwijderen.. Ik heb vooraf wel een backup gemaakt hoor, maar handig is anders.
 • Ik denk dat je iets te fanatiek bent geweest met die stap "partities verwijderen"

  Wat zie je in Schijfbeheer??
  Heb je 1 of meerder fysiek HDD's??
  Dan is t een kwestie van schijfletters toekennen
 • Ik vrees het ook… :-(

  Het is 1 fysieke schijf van 320 gb. Ik zag een blauwe partitie waar Windows op staat (C) en een zwarte "niet toegewezen".

  Ik heb deze zwarte ook maar als primaire partitie gemaakt (is nu dus ook blauw). Blijkbaar was ik inderdaad wat te fanatiek met partitie wissen, had alleen geen andere optie tijdens de installatie. Maar ben er net achtergekomen dat mijn onzichtbare Outlook mailmap, verplaatst naar Mijn Documenten voor de backup, waarschijnlijk niet meegenomen is met het kopiëren! :-(:-( Dus fout op fout.. Is deze op een of andere manier nog terug te krijgen?? Want dit is wel waardevolle data.
 • Als je de schijf geformatteerdhebt, geef ik je niet heel veel kans :-(

  Er is vd week ergens een link geweest naar een draadje met eenzelfde probleem, daar werden geloof ik ook progsels genoemd om data te redden.
  Ken Recuva en GatDataBack ,anders even spitten
 • Die ene partitie die nu ook blauw is bedoel je?

  Ik blijf het vreemd vinden dat ik met de installatie van XP van begin af aan maar 1 partitie heb gezien terwijl de schijf toen al meerdere partities had! XP met een andere configuratie stond er toen al op… Ik kon pas verder met de installatie toen ik die ene partitie had verwijderd.
 • Weet niet hoe de schijf in eerste instantie was ingedeeld.
  Ik "knip"een HDD mbv de installatie tool in 2 of 3 stukken, dus je hebt uiteindelijk C,D E.
  Als jouw eerste installatie een primaire schijf met logische station had, zullen D en E bij verwijderen van C volgens mij ook verdwijnen.
  Maar dat weet ik niet zeker, praat nu uit mijn Win95 tijd dus kan de benamingen fout hebben
 • Hm…dan zal dat het vast geweest zijn… :-( Nu zijn ze allen primair. Hoe het toen ingedeeld was weet ik niet meer. Had toen C, D, E en F (swapfile). Nu C, F en Z (swapfile).
 • Als F een primaire partitie is, kan je daarvan een uitgebreide (extended) partitie van maken en daarin kan je een heleboel logische partities ("stations";) maken.
  http://computertotaal.nl/article/21763/regels-voor-het-partitioneren-van-harde-schijven/2.html

  Of dat kan in Schijfbeheer weet ik niet, desnoods doe je dat met Easus Partion Manager. In Schijfbeheer kan je natuurlijk wel partitieletters aanpassen.
 • Oke, maar hiermee krijg ik toch niet mijn data terug van voormalige D-partitie?
 • Je hebt de link in mijn eerste posting niet gelezen :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.