Vraag & Antwoord

OS Windows

kopiëren met beeld "verborgen bestanden niet weergeven&

Anoniem
Casual1976
4 antwoorden
  • Hallo,

    Voor een backup kopiërde ik mijn Mijn Documenten-map in XP naar een externe schijf. Maar in deze map zat ook mijn (verplaatste) onzichtbare map met mail uit Outlook. Door de weergave zag ik deze dus niet. Ik kreeg voor het kopiëren wel de melding dat er 2 verborgen bestanden in de map zaten, en ik de weergave moest veranderen. Stom als ik was dacht ik dat het hier om verborgen systeemfiles zou gaan. :-( De vaste schijf is inmiddels opnieuw gepartitioneerd en geformateerd. Ik denk dat de verborgen map nu niet is meegenomen in de backup. Is er nog een mogelijkheid om dit te herstellen?
  • Zolang je niets nieuws op de schijf hebt gezet, is in principe alles terug te halen. Probeer eens met testdisk.
  • Dit is eigenlijk het vervolgprobleem van mijn andere topic: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=215101&highlight= De schijf is dus al gepartitioneerd en geformateerd.
  • Dat maakt dus niet uit, partitioneren en formatteren geeft alleen ruimte vrij, er wordt niets gewist. Alleen als je een secure erase doet met bijvoorbeeld killdisk, verwijder je alles. Zet je de schijf vol met nieuwe bestanden, dan worden de oude data overschreven. Zolang je dus alleen partitioneert en formatteert, is in principe alles terug te halen.

    Maar in je vorige topic heb je het over installeren van windows. Als je dat op deze schijf gedaan hebt, zijn de oude data dus deels overschreven. Het is dan afhankelijk van waar de oude bestanden stonden, of ze al dan niet terug te halen zijn. Wat overschreven is met nieuwe bestanden, is voorgoed verdewenen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.