Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

"windowsscherm" bij opstarten en afsluiten verdwen

Anoniem
remco p
8 antwoorden
  • Goed, mijn pc startte wat traag op, dus ik naar msconfig op te bepalen welke progjes en services bij het starten van windows meestarten…..

    Nu, bij het starten en sluiten van mijn pc krijg ik het windowsscherm niet meer….dat scherm waar de gebruikers zich aanmelden en waar bij sluiten staat dat windows wordt afgesloten etc.
    In plaats daarvan krijg ik een "pop-up" met zwarte achtergrond om me aan te melden.

    Ik heb geen ideeee wat ik fout heb gedaan….en hoop dat jullie dat wel hebben…..?

    EDIT:
    het ligt dus niet aan msconfig, tenminste niet aan het tabblad "opstarten" en "services" want daar heb ik nu eens alles ingeschakeld, en hij heeft nog steeds dat het windowsscherm niet geladen wordt…
  • Een aantal opties oa een illigale of niet-geactiveerde windows.
    Lees eens hier verder:
    http://www.google.nl/#hl=nl&cp=28&gs_id=4i&xhr=t&q=zwart+scherm+opstarten+windows&pf=p&sclient=psy-ab&biw=1440&bih=557&source=hp&pbx=1&oq=zwart+scherm+opstarten+windo&aq=0w&aqi=q-w1&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=10ba96e6b2a8bb3f
  • Doe een scan met MBAM
    http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free
  • [quote:35dd9ce61a="andre@home"]Een aantal opties oa een illigale of niet-geactiveerde windows.
    Lees eens hier verder:
    http://www.google.nl/#hl=nl&cp=28&gs_id=4i&xhr=t&q=zwart+scherm+opstarten+windows&pf=p&sclient=psy-ab&biw=1440&bih=557&source=hp&pbx=1&oq=zwart+scherm+opstarten+windo&aq=0w&aqi=q-w1&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=10ba96e6b2a8bb3f[/quote:35dd9ce61a]

    Nee, daar herken ik me niet in………
    Ik heb 3 gebruikersaccounts met wachtwoorden op mijn pc…….dus bij opstarten van mijn pc kreeg ik normaal altijd dit scherm:
    http://bit.ly/v8RiKy

    Nu echter krijg ik een zwart scherm met daarin een aanmeldvakje…..en bij invoeren van correcte gegevens kom ik gewoon in mijn normale windows…..een beetje als dit: http://bit.ly
    pOyXG maar dan met zwart scherm en windows xp looks……..

    Ook als ik ctrl+alt+del druk gebeurt er iets nieuws: normaal kreeg ik taakbeheer, nu krijg ik 6 opties zoals dit scherm: http://bit.ly/vA09aZ

    Ik zal MBAM eens laten lopen

    Ad-aware heeft enkel een paar cookies gevonden….avira rent nou overal doorheen.

    Dit topic, gestart door mij, kan er mee te maken hebben: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1468064#1468064 maar dat weet ik niet zeker, vandaar een nieuw topic…….

    HJT logje staat hier:
    http://www.hijackthis.nl/forum/viewtopic.php?f=4&t=32026

    En MBAM Log en resultaten van avira post ik zodra bekend.
    AVira heeft overigens wel al een paar keer een virus gemeld, na installatie enkele uurtjes geleden
    :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
  • Het ene is het Windows welkomstscherm en het ander het klassieke aanmeldscherm wat gebruikelijk bij een domein is.

    http://preview.tinyurl.com/dx8a55n

    Al gekeken bij:
    Start => Uitvoeren => [b:57463d7be8]nusrmgr.cpl[/b:57463d7be8] => OK

    Eventueel dat er iets met:
    Start => Uitvoeren => [b:57463d7be8]control userpasswords2[/b:57463d7be8] => OK
    is in te regelen.
  • [quote:9ac2edbc13="Rosturp"]Het ene is het Windows welkomstscherm en het ander het klassieke aanmeldscherm wat gebruikelijk bij een domein is.

    http://preview.tinyurl.com/dx8a55n

    Al gekeken bij:
    Start => Uitvoeren => [b:9ac2edbc13]nusrmgr.cpl[/b:9ac2edbc13] => OK

    Eventueel dat er iets met:
    Start => Uitvoeren => [b:9ac2edbc13]control userpasswords2[/b:9ac2edbc13] => OK
    is in te regelen.[/quote:9ac2edbc13]

    Het vakje welkomstscherm stond inderdaad uitgeschakeld (a) duh, dat ik daar niet aan gedacht had :P

    Wel vreemd dat dat zomaar van het ene op het andere moment uitgeschakeld wordt, zonder dat ik eraan kom…..

    Avira heeft niets gevonden trouwens, alleen een keygentool (hoe komt die er nou :o :roll: :D )

    Thanks in ieder geval……..*slotje?*
  • [quote:b9fedf2125="remco p"]Wel vreemd dat dat zomaar van het ene op het andere moment uitgeschakeld wordt, zonder dat ik eraan kom…..[/quote:b9fedf2125]Hoewel het een beetje speculeren is, zou het kunnen dat je met de wijzigingen via MSConfig ook een service hebt uitgeschakeld die met winlogon-logonui.exe te maken heeft.
    http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=164618
    autoruns => sysinternals
    De instelling(en) terugzetten hoeft dan nog niet te betekenen dat de instelling (lees vinkje) terug is geplaatst.
    [quote:b9fedf2125="remco p"]Thanks in ieder geval……..*slotje?*[/quote:b9fedf2125]Opgelost dus.
    Mooi :D
    Bedankt voor het melden.
  • [quote:ee2068ec76="remco p"]

    Wel vreemd dat dat zomaar van het ene op het andere moment uitgeschakeld wordt, zonder dat ik eraan kom…..

    Avira heeft niets gevonden trouwens, alleen een [b:ee2068ec76]keygentool (hoe komt die er nou :o :roll: :D ) [/b:ee2068ec76]

    Thanks in ieder geval……..*slotje?*[/quote:ee2068ec76]misschien is er toch een Trojan meegekomen met die keygentool :oops:
    En heeft die de login optie veranderd…. als dat zo is heb je enerzijds nog mazzel anders had die Trojan zijn gang kunnen gaan als ie er is…

    Toch maar deze tip…

    [quote:ee2068ec76="Tirm"]Doe een scan met MBAM
    http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free[/quote:ee2068ec76]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.