Vraag & Antwoord

OS Windows

Defragmentatievraagje

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Mijn externe harde schijf is flink gefragmenteerd, het fragmenteren gaat erg lang duren zie ik nu hij aan het defragmenteren is. Nu heb ik misschien een domme vraag. Als ik een sterk gefragmenteerde map of mappen heb op mijn externe harde schijf en ik verplaats deze naar een nieuwe harde schijf komt de map dan netjes gedefragmenteerd op de nieuwe harde schijf door deze knip en plak actie?
 • 2 manieren van kopiëren:
  als je gewoon bestanden kopieert, worden ze op het nieuwe medium allemaal keurig achter elkaar geplaatst, dus zonder fragmentatie.
  zou je een image maken bedoelen: dan wordt de inhoud van de oude externe disk bitje voor bitje op de nieuwe gezet, dus houd je dan dezelfde fragmentatie.
 • [quote:9045e281c9="derkdejong"]als je gewoon bestanden kopieert, worden ze op het nieuwe medium allemaal keurig achter elkaar geplaatst, dus zonder fragmentatie.[/quote:9045e281c9]
  Als ik het goed voorheb klopt dit als je inderdaad met een NIEUW medium begint. Kopieer je echter naar een schijf waar al een boel bestanden op staan, dan (dacht ik) komen de bestanden gewoon op de 'lege plekken' tussen andere bestanden te staan - al dan niet opnieuw gefagmenteerd (maar ànders en minder gefragmenteerd dan op de schijf van waaruit je kopieert)
 • Met welk programma defragmenteer je je schijf? Met Windows zelf? Probeer het anders eens met Defraggler, deze kan het sneller.
  http://www.piriform.com/defraggler
 • Abraham 54 promoot in B&P de volgende
  http://www.auslogics.com/en/software/disk-defrag/

  razendsnel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.