Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

.iso bestand laden in virtuele drive lukt niet

Anoniem
gerben
12 antwoorden
 • Ik wil graag een iso bestand via Alcohol in een virtuele drive mounten. Windows 7 ultimate.
  Gek genoeg lukt dit niet. Ook niet met ImgDisk. De iso files worden weergegeven als een map.
  In XP lukt het prima. Waarom ziet Windows 7 dit niet al een image wat je kunt mounten in een virtuele drive?
 • Kan het zijn dat het geen iso is? Dus een hernoemd andersoortig bestand. Of het is beschadigd.
 • Lijkt me sterk. Ik heb laatst dezelfde iso gebruikt op een XP machine en deed het daar prima. Nu is de .iso een map en ik kan doorklikken en zie dan een 1 en 2 bestand.
  Meerdere .iso's doen het niet gek genoeg. Ik dacht zal eens Googlen, dat zullen toch wel meer mensen hebben gehad. Niks kunnen vinden helaas.
 • PC al eens gereboot?
  Je kunt de software eens opnieuw installeren.
 • Pc zeker al eens ge-reboot. Alcohol doet het, ImgDisk doet het. Ik zeg: mount image en blader naar een .iso bestand. Als ik dan een.iso selecteer dan wordt iet niet 'opgepakt' maar kan ik alleen nog maar kiezen voor openen enals ik daar op klik krijg ik de melding 'geen zoekresultaten'. Heel vreemd. Ik werk al jaren met deze programma's, maar nu voor het eerst op een nieuwe pc en onder Windows 7 Ultimate.
 • Ondersteunen de alcohol en imgdisk versies die je gebruikt, windows 7 wel? Probeer anders eens de nieuwste versie van daemon tools. Deze werkt bij mij zonder problemen in win7.
 • Net gekeken naar de externe harde schijf waar alle iso bestanden op staan. Blijkt dat op die harde schijf heel veel .iso files zijn veranderd in een mapje dat 'naam'.iso heet. Als je dat mapje opent dan zitten er twee files in 1 en 2 genaamd. De iso is gewoon opgedeeld in twee files. Is dit nog te herstellen? En waarom is van een file een map gemaakt?
 • Ik heb net gezien dat de externe hard disk FAT32 heeft en geen NTFS. Fat32 ondersteund geen bestanden groter dan 4 gb toch? Hoe kan dit zijn veranderd? Zal het zelf wel ergens hebben gedaan. Stom. Daarom kunnen de .iso's niet worden geladen natuurlijk. Ik ga het aanpassen. Bedankt voor de hulp!
 • Een schijf verandert niet zomaar uit zichzelf van ntfs naar fat32. Dat zal iemand toch op een of andere manier geconverteerd hebben. Ik hoop dat converteren naar ntfs helpt, maar ik heb er een hard hoofd in. We zullen zien.
 • Het lijkt erop dat je gelijk gaat krijgen. Ik heb het geprobeerd met convert commando in DOS maar er zit een fout in waardoor me aangeraden wordt checkdisk uit te voeren. Mijn vraag: hoe voer ik checkdisk uit alleen voor die externe harddisk H:
 • In verkenner eigenschappen voor die schijf kiezen, dan tools, dan error-checking.
 • Dat ging mis, bleef hangen. Voorspelde niet veel goeds. Nog wat tooltjes geprobeerd maar uiteindelijk belangrijkste van de schijf gehaald, schijf opnieuw geformatteerd, bestanden weer terug gezet. Nog steeds een raadsel hoe de externe schijf opeens Fat geworden is. Zal er toch op zijn minst toestemming voor moeten hebben gegeven. In ieder geval is het weer in orde alleen niet zo al sik wilde. bedankt voor je hulp Gerben!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.