Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Installeren andere windows versie bij partities.

None
8 antwoorden
 • Ik heb op mijn pc windows XP en op mijn laptop windows 7.

  Op mijn PC heb ik windows XP op partitie C staan en daarnaast nog 1 partitie voor mij en 1 voor mijn vader.

  Als ik nu de Windows XP partiticie C formatteer en daar Windows 7 op zet, kan ik dan na installatie alle programma's etc. op de partities gewoon gebruiken zonder problemen?

  Graag meer info hierover :-)

  Ik wil dit doen, omdat dit me makkelijker lijkt als op beide dezelfde versie staan bij het delen van betanden/opzetten van een netwerkje.
 • Voorzover ik weet, kun je windows 7 vanuit xp niet upgraden, maar alleen vers installeren. Programma's die op de andere schijven zullen alleen werken, als ze helemaal op die schijven staan, en niets van de oude c: schijf nodig hebben. Databestanden blijven uiteraard wel gewoon bruikbaar.
 • [quote:4f0c33107c]Als ik nu de Windows XP partiticie C formatteer en daar Windows 7 op zet, kan ik dan na installatie alle programma's etc. op de partities gewoon gebruiken zonder problemen? [/quote:4f0c33107c]

  Vraagstelling niet duidelijk. De C:partitie met XP is natuurlijk foetsie, daar komt W7 op. En alle programma's zal je opnieuw moeten installeren. Ik neem aan dat je bekeken hebt of je pc geschikt is voor W7, daar zijn progjes of websites voor.
  Bedoel je die twee extra partities? Ik neem aan dat daarop bestanden staan (documenten, foto's etc) en geen programma's. Een goede raad, maak een backup van die twee extra partities voordat je begint met W7 te installeren.
 • Ik geef bij installatie van programma's op dat ze moeten installeren op 1 van de 2 partities (F of R) en dus niet de standaard (C). Op de partities staan dus bestanden, afbeeldingen, documenten, films én programma's. Ik heb vernomen dat zo ook progjes bewaard kunnen blijven?
 • neen, progjes blijven misschien wel op die schijf staan, maar de meeste zullen geïnstalleerd zijn onder xp en in het xp-register opgenomen.
  nog afgezien van de verschillende eisen tussen xp en w7: je krijgt ze dus never nooit meer werkend….
 • tsja, het nut van partities valt me dan ook zwaar tegen….
 • ach, voor al het andere dan geïnstalleerde proghes zijn partities een uiterst nuttig ordeningshulpmiddel. kop op! :wink:
 • Het doel van meerdere partities is onder andere, dat je grote applicaties (zoals games) kunt installeren op een andere schrijfletter dan Windows. Hierdoor kun je de Windows partitie kleiner houden. Daarvoor is het ook beter dat je grote data bestanden, zoals film bestanden, beter kunt downloaden naar een aparte schrijfletter dan Windows.

  Verder zijn ook niet alle PC waarop Windows XP werd meegeleverd, compatibel met Windows 7.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.