Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Partitioneren

Anoniem
Stupendous Man
6 antwoorden
 • Ik gebruik W7. Op dit moment heb ik om mijn HD C: 480 GB met alle programma's en data, D: 40GB (recovery) en 410 GB (niet toegewezen). Ik wil van deze laatste ruimte een partitie maken voor mijn data mbv. W7 Ook wil ik een image van C: op een andere HD (500GB) maken. Het partitioneren verloopt goed tot dat ik op het laatste moment de volgende waarschuwing krijg:

  [i:19b3004d7f]Door de geselecteerde bewerking worden de geselecteerde standaardschijven omgezet in dynamische schijven. Wanneer deze schijven eenmaal dynamisch zijn, is het niet meer mogelijk een geinstalleerd besturingssysteem vanaf een volume op deze schijven (behalve vanaf het huidige opstartvolume) op te starten. Weet U zeker dat u wilt doorgaan?
  [/i:19b3004d7f]
  Wat betekent deze waarschuwing en welke gevolgen heeft het als ik hem negeer?

  HansBer
 • http://technet.microsoft.com/nl-nl/library/cc737437(v=ws.10).aspx
 • Wanneer het niet je bedoeling is de standaard schijf-indeling om te zetten naar een dynamische indeling, dan moet je beslist [b:44be250d73][u:44be250d73]niet[/u:44be250d73][/b:44be250d73] bevestigend antwoorden op die vraag "Weet U zeker dat u wilt doorgaan?" betreffende het omzetten van de geselecteerde standaardschijven naar dynamische schijven.
  Ik hoop dat je dat dan ook niet gedaan hebt.

  Ik weet niet precies hoe je in die situatie geraakt bent.
  Heb je in Computerbeheer, Schijfbeheer bij het aanmaken van een nieuwe partitie mogelijk niet rechtsgeklikt op het blok met de de "niet-toegewezen" ruimte en gekozen voor "Nieuw eenvoudig volume", maar mogelijk rechtsgeklikt op het pictogram van de schijf, links, en gekozen voor "Schijf converteren naar dynamische schijf"?

  Probeer het opnieuw, maar nu door middel van rechtsklikken op het blok met de de "niet-toegewezen" ruimte en kiezen voor "Nieuw eenvoudig volume".
 • Het niet-toegewezen deel 410 GB wil ik in een partitie omzetten. Door rechtsklikken op dit deel kom ik bij de wizard "Nieuw eenvoudig volume maken". Vervolgens opent een een scherm met de volgende mogelijkheden:
  [i:4ee5e590d5]a. volumegrootte opgeven[/i:4ee5e590d5]. Ik kies voor 400 GB
  [i:4ee5e590d5]b. stationsletter of pad toevoegen[/i:4ee5e590d5]
  o[i:4ee5e590d5] deze stationsletter toewijzen[/i:4ee5e590d5]. (Ik accepteer de suggestie J: ) Als ik doorga volgens de aanwijzingen van de wizard krijg aan het eind de waarschuwing zoals ik hiervoor heb aangegeven.
  o [i:4ee5e590d5]dit volume aan lege NTFS map koppel[/i:4ee5e590d5]en. (Ik weet niet wat dit inhoudt. Als ik blader zie ik een lijst met volumes die stationspaden ondersteunen C: D: I: )
  o [i:4ee5e590d5]Geen stationsletter of pad toevoegen[/i:4ee5e590d5] (Als ik dit doe eindigt het ook met de bovengenoemde waarschuwing.)

  PS. De volumeaanduiding I: is afkomstig van mijn eerste mislukte poging deze partitie aan te maken.

  HansBer
 • [quote:c8cc3a175a="HansBer"] o [i:c8cc3a175a]dit volume aan lege NTFS map koppelen[/i:c8cc3a175a]. (Ik weet niet wat dit inhoudt. Als ik blader zie ik een lijst met volumes die stationspaden ondersteunen C: D: I: )[/quote:c8cc3a175a]Dat wordt hier besproken:
  http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows7/Mount-or-dismount-a-drive
  Dat zal wellicht niet zijn wat je wenst.


  [quote:c8cc3a175a="HansBer"]PS. De volumeaanduiding I: is afkomstig van mijn eerste mislukte poging deze partitie aan te maken.[/quote:c8cc3a175a]Mogelijk is dat blijkbaar aangemaakte volume I: er de oorzaak van dat je opnieuw een melding krijgt betreffende het omzetten van de geselecteerde standaardschijven naar dynamische schijven?

  Wat vind je in Computerbeheer, Schijfbeheer aan gegevens over dat volume I: ?
  Welke melding krijg je wanneer je dat volume I: probeert te [b:c8cc3a175a]verwijderen[/b:c8cc3a175a]?

  Levert het verwijderen van I: geen alarmerende meldingen of anderszins problemen op, dan is het verwijderen daarvan wellicht een goed idee.

  Vervolgens klik je in het lege gebied en kies je wanneer die mogelijkheid bestaat voor "[b:c8cc3a175a]Converteer naar standaard indeling[/b:c8cc3a175a]".
  (N.B. Ook dit uiteraard alleen uitvoeren wanneer het geen alarmerende meldingen oplevert.)
  Met dank aan dit:
  http://computertotaal.nl/software/22328-helpdesk-geen-dynamische-disks.html

  Daarna dan voor alle zekerheid even herstarten, en vervolgens nog eens opnieuw uitproberen of je je gewenste partitie kunt maken. (Daarvoor zal dan nu wellicht stationsletter I: voorgesteld worden.)
  Mocht je onverhoopt [i:c8cc3a175a]opnieuw[/i:c8cc3a175a] die melding krijgen betreffende het omzetten van de geselecteerde standaardschijven naar dynamische schijven, dan moeten we even verder zoeken.


  Aanvullend,
  standaardinformatie over het aanmaken van een partitie:
  http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows7/Create-and-format-a-hard-disk-partition
  en, gericht op Vista, maar practisch identiek onder Win7:
  http://http.www.vista-helpdesk.nl/tips-a-tricks-windows-vista/185-extra-partitie-aanmaken-harde-schijf.html
 • Ik heb diverse verdere pogingen ondernomen, maar ik krijg geen beter resultaat. Ik begrijp eerlijk gezegd niet wat in mijn geval het bezwaar zou zijn als de nieuwe partitie dynamisch zou zijn. Mijn eerste doel was C: te verkleinen zodat ik een image hiervan op een tweede interne HD van 500 GB kan maken. De vrijkomende ruimte wil ik uitsluitend voor het opslaan van data gebruiken. Ik ben niet van plan de PC dual-boot in te richten.
  Wat is wijsheid?

  Hans

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.