Vraag & Antwoord

OS Windows

Tegelijk naar 2 printers printen

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb 2 printers van een zelfde merk en type.
  Graag zou ik een virtuele printer willen maken die benaderbaar is vanuit alle programma's. Wanneer ik print naar die virtuele printer dan print deze tegelijk het document uit op de 2 printers. Is deze functionaliteit via freeware in Windows 7 te regelen?

  Printerpooling is bij mij bekend, maar dit is geen optie. Ik wil nl. niet dat het systeem voor de printer kiest die beschikbaar is, maar heel bewust één opdracht aanbiedt aan twee printers.

  Ik wil deze virtuele printer nl. op een pc als default instellen zodat alle prints altijd dubbel gemaakt worden.

  Ik ben benieuwd naar jullie reactie.

  Groeten,
  Tom
 • Heb je al zo gezocht, je bent niet de enige die dat wilt…
  http://www.google.nl/#sclient=psy-ab&hl=nl&source=hp&q=print+document+%222+printers%22+simultaenously&pbx=1&oq=print+document+%222+printers%22+simultaenously&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=4611l4611l2l5369l1l1l0l0l0l0l84l84l1l1l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=6d32e7e31bf2753e&biw=1440&bih=501
 • Uiteraard, maar of de vraag blijft onbeantwoord of er worden commerciële programma's aangeraden of ik vertrouw het programma niet i.v.m. virussen etc.

  Daarom ben ik benieuwd of jullie hiervoor een freeware oplossing kennen.
 • Gaat het er alleen om dat iedere opdracht dubbel wordt afgedrukt, of moet het dan ook nog echt op twee verschillende printers worden afgedrukt? Als dat laatste niet hoeft, kun je natuurlijk ook gewoon in de printereigenschappen instellen dat iedere afdruk dubbel moet worden gemaakt…
 • Het moet echt naar 2 verschillende printers worden afgedrukt. Staat ook duidelijk in mijn eerste post volgens mij.
 • instructie:
  http://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20080305103012AA41SZW
 • Nee, dit is niet wat ik vroeg. Printerpooling verdeelt de print load over 2 printers, maar print niet één opdracht naar twee printers tegelijk. Dit had ik al expliciet aangegeven.
 • er staat toch duidelijk boven: How can i use two printers at the same time to print same page?
  maar ja, als je niks probeert……
 • Zie de laatste reactie op de door jou voorgestelde pagina. Het antwoord was nl. geen juist antwoord. Dus bedankt voor het meedenken, maar helaas biedt printerpooling geen oplossing. Het is een onjuist antwoord geweest op dat andere forum en dat meldt de laatste gebruiker ook.
 • Resolved Question
  Volgens mij betekent dat opgeloste vraag.
 • Dat kan er wel staan, maar hij is niet opgelost. Ik heb de instructie zelf gevolgd, maar pooling blijkt echt iets anders te doen.

  "A printer pool associates two or more identical printers with one set of printer software. To set up such a pool, add a printer using the Add Printer wizard and assign that printer as many output ports as there are identical printers. Windows 2000 places no limit on the number of printers in a pool. [b:6bc5611a5b]When a document is sent to the printer pool, the first available printer receives and prints it. [/b:6bc5611a5b]This configuration maximizes print device use while minimizing the time users wait for documents."

  Dat vetgedrukte wil ik dus bewust niet. Ik wil één document naar 2 printers toesturen, zodat ook echt 2 prints eruit komen rollen naar aanleiding van 1 printopdracht zonder extra handelingen. Hierdoor lijkt iets van een virtuele printer o.i.d. nodig. Naar zo'n oplossing zoek ik.
 • Kun je niet met een DOS commando printen…?
  Dan schrijf je een batch file waar je de naam van het document nog moet invullen via een vraag die via de batch file gesteld wordt.
  En dan plaats je dus 2x printen achter elkaar 1x naar de ene en eenmaal naar de andere printer in hetzelfde batchbestand.

  Kaal betekent het in éé batch bestand :
  print c:\file.txt /c /d:lpt1
  print c:\file.txt /c /d:gekozen_poort

  Je zult dus je printerpoorten goed moeten definieren zodat ze aangeroepen kunnen worden door het DOS-commando.
  Google is your friend om dat even uit te zoeken (bijv via sharen).

  En je zult nog effe iets met het inputveld moeten doen om die goed in het batchbestand te krijgen als variabele..

  [code:1:006d8b2ebe]print /d:device /b:size /u:ticks1 /m:ticks2
  /s:ticks3 /q:size /t
  drive:\path\ filename /c /p[/code:1:006d8b2ebe]
 • Bedankt, ik ga het bekijken. Mocht dit voor een webtoepassing niet werken, dan ga ik maar ePrint aanschaffen. Is dan wel commercieel, maar dan werkt het tenminste.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.