Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

bestanden delen windows xp en windows 7

Jaap H
1 antwoord
 • Ik heb een probleem met het delen van bestanden tussen een laptop met windows xp en een laptop met windows 7. Beide via WI-FI verbonden met elkaar.
  Ik kan beide laptops we zien in het netwerkdeel, maar als ik op de windows 7 laptop de windows xp laptop aanklik, krijg ik de foutmelding
  Geen toegang tot \\lappie
  U hebt geen toegang tot \\lappie. Neem contact op met de netwerkbeheerder om toegang te vragen.

  Uiteindelijk is het me wel gelukt om de bestanden in de mappen te zien, via de explorer in te tikken: \\lappie\temp. Dan krijg ik de bestanden te zien als in een scherm index van….
  Maar ik wil de bestanden gewoon via de normale weg kunnen/moeten benaderen.
  Wachtwoord beveiliging heb ik overigens uit staan.

  Als ik via de windows xp laptop de windows 7 laptop aanklik, zie ik wel de gedeelde mappen, maar wanneer ik vervolgens een gedeelde map wil openen krijg ik de foutmelding
  u hebt mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact met de beheerder van de server op als u wilt weten of u toegangsmachtigingen hebt.
  Toegang geweigerd.

  Het belangrijkste is dat ik via de windows 7 pc de windows xp laptop aankan, zodat ik er de juiste bestanden vanaf kan halen. Maar ook andersom zou handig zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.