Vraag & Antwoord

OS Windows

Programma installatie onmogelijk

Anoniem
Rosturp
9 antwoorden
 • Ik heb Windows Installer CleanUp gevonden en gedownload, maar ik kan het dus niet installeren. Krijg de gebruikelijke mededeling over een andere installatie die aan de gang zou zijn, deze keer met de toevoegong Error 1500. Heb die gegoogled, en gezien dat ik in het register naar HKEY_Local_Maschines\software\ Microssoft\Windows\ Installer\ InProgress zou moeten gaan en de inhoud van de InProgress file verwijderen. Bij mij is er echter geen InProgress file aanwezig.
  Wat zou ik nog meer kunnen proberen?
  In Revo Uninstaller kan is het blokkerende programma niet te vinden, dat had ik al meteen geprobeerd.
  Prettige jaarwisseling,
  Herman
 • Enige tijd geleden moest ik de installatie van een programma (cashflow manager) voortijdig afbreken. Toen ik het na een paar weken weer probeerde kreeg ik de mededeling: Een andere installatie is actief. Voltooi deze installatie alvorens met deze verder te gaan.
  Later bleek dat ik ook geen enkel ander nieuw programma meer kan installeren;ik krijg dan eenzelfde of soortgelijke medeling. Van het cashflow programma waarvan ik de installatie afbrak kan ik geen spoor meer vinden. Niet in downloads, nergens. Heb het register opgeschoond, alle temp bestanden etc. verwijderd, maar niets helpt. De helpdesk van cashflow weet het ook niet. De systeemherstel data van Windows gaan niet terug tot voor de datum van de mislukte installatie.Kan iemand mij vertellen wat ik moet doen om dit probleem op te lossen?

  Herman
 • Misschien dat je met deze link je probleem oplost. Lijkt een probleem van de Windows installer:
  http://www.microsoft.com/business/nl-nl/content/paginas/article.aspx?cbcid=66&listid=ceb04600-fc85-4074-8b8a-0d10c8e9b7e7
 • Bedankt voor de tip, maar het blijkt dat dit programma niet meerdoor MS wordt verstrekt. Er wordt een online "fixit" probleemoplosser aangeboden. Die levert echter helaas niet het gewenste resultaat op.

  Herman
 • Het WWW stopt niet bij MS
  Het hulpprogramma Windows Installer CleanUp [b:bbcca0651c]msicuu2.exe[/b:bbcca0651c] is nog overal van het net te plukken:
  http://www.symantec.com/connect/blogs/windows-installer-cleanup-utility-replaced
  Zelf heb ik hem van:
  http://www.roytimmermans.be/windows-tools/212-windows-installer-cleanup-utility.html
  en gebruikt om Office en andere restanten te verwijderen.
  Neem notie van de waarschuwing en maak een herstelpunt en beschik over een back-up van data.

  Ik heb ze even van beide locaties gedownload en vergeleken met TC
  [img:bbcca0651c]http://i42.tinypic.com/23iw8xy.png[/img:bbcca0651c]
  Ze hebben beide dezelfde Hash
  D5F4AB6063B3B3795B1C0F0CF30C7DFB
 • je schrijft: "Van het cashflow programma waarvan ik de installatie afbrak kan ik geen spoor meer vinden. Niet in downloads, nergens."
  Zelf heb ik goede ervaring met Revo uninstaller die heel goed allerlei restjes verwijdert, als er tenminste nog iets van cashflow in de installatielijst van Revo ( http://revo-uninstaller.nl.softonic.com/ ) te vinden zou zijn.
 • Hallo,

  Ik heb soms ook een probleem met installeren, de windows installer blijft dan hangen. Als ik de internet security en virusscanner uitzet dan lukt het wel om erdoor te komen. Wellicht kun je dit ook eens proberen.
  (ik zou wel even de connectie met internet verbreken)

  vr.gr
 • Als je Googled op
  windows xp error 1500 installer already running
  krijg je genoeg onderwerpen waarin
  HKEY_Local_Maschines\software\ Microssoft\Windows\ Installer\
  ter sprake komt.
  Soms lees je dat het spontaan opgelost is.

  Met de vorige handeling moet wel de nodige rechten hebben => admin account.
  Iets te zien in Taakbeheer?
  In Services de installer afsluiten; herstarten en In Services de installer op handmatig zetten.

  Zie:
  http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_vista-hardware/error-1500-another-installation-is-in-progress-you/500c914e-d312-497f-99be-d2c583a07970
  en de doorlink naar assortedtopics.blogspot.com
 • Hartelijk dank aan julli allen die geprobeerd hebben mij te helpen. Met de laatste tip van Rosturp (de link) is het inderdaad gelukt de installatieblokkade (eror 1500) uit te schakelen. Ik kan nu dus weer nieuwe pogramma's installeren. Het nieuw jaar begint goed.
  Herman

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.