Vraag & Antwoord

OS Windows

schijf controle?

Anoniem
None
32 antwoorden
 • Kan iemand mij hier iets over vertellen?: http://www.youtube.com/watch?v=qgtlaNCiyH0

  Dit doet hij na een schijfcontrole bij een herstart. Erg vreemd, heb dit nog nooit gezien.

  Ik draai win7 64Bit. Hij doet een controle op C:/ En heeft het in het filmpje over een zwevend bestand. Echter het lijkt wel of hij in een soort loop zit. Komt geen eind aan.. :?
 • Dit is echter het gevolg van een update. Dus na verschillende automatische updates was dit ineens. Ik heb inmiddels een image terug gezet van voor de update, en nu start hij gewoon op zonder controle. Het is dus niet de HD. Nu nog uitvogelen welke update verantwoordelijk was/is dus.. :roll:
 • Ik heb opnieuw de updates gedaan, behalve sp1. daarmee was er niets aan de hand. Na de update van SP1 begon het probleem met schijfcontrole weer opnieuw. Het probleem zit dus in SP1 update. hoe verder?
 • Vreemd. Een dergelijke schijfcontrole heb ik nooit gezien, in Windows 7 Home Premium Service Pack1 64 bit. En zeker niet bij elke reboot. Was wellicht de stroom uitgevallen, terwijl de PC aanstond? Had je er nog wel aan gedacht voordat je die image terugzette, te checken in Windows logboeken?

  Overigens is er geen reden om Service Pack1 niet te installeren. Zie How To Geek Windows 7 Service Pack 1 is Released: But Should You Install It? Ikzelf had SP1 geslipstreamed met de originele Win7 DVD. Dat deed ik met RT Seven Lite.
 • Kijk, deze antwoorden heb ik wat aan :wink:

  Ik heb niet in het log gekeken, maar kan dat alsnog doen als ik wederom SP1 installeer. Sterker nog, ik heb nog helemaal nergens zo'n schijf controle gezien. Het vreemde is dat dit dus alleen gebeurd als ik SP1 installeer. En vervolgens in een loop lijkt te zitten. Het gaat mij niet zozeer om SP1 dan wel als waar dit probleem vandaan komt, en waarom hij ineens een schijf controle gaat doen na installatie van SP1.
 • En nee. de stroom is er niet af geweest. alles ging in een normale manier van starten
 • Is dit dezelfde pc waar je al eerder problemen mee had? Zoja, wellicht kun je alle problemen dan even samenvatten onder één topic. Ik denk dat het dan eerder om een hardwareprobleem gaat, dan om een probleem met een update.
 • En dat hardware probleem gaat dan ineens opspelen na een install. van sp1?
 • Tsja, als je twintig verschillende problemen hebt met dezelfde computer, en je blijft problemen houden na een verse installatie, dan ja, dan denk ik dat het een hardware probleem is.
 • Twintig?? Zover ik weet alleen het VSTI laad probleem van sommige plugins in de 64B. En dit probleem. Dat zijn er 2
 • Volgens mij heb ik meer dan twee topics van jou gezien. Het gaat dus wel om verschillende pc's?
 • Ja klopt. De pc waar het nu om gaat is de I7 core. Echter heb ik verleden jaar wel eens het idee gehad dat er iets niet goed zat, maar na het wisselen van de geheugen plaatjes was de onstabiliteit verdwenen.

  ps: ik heb net om mijn topics gezocht, maar ik kan niets noemenswaardig vinden hoor. althans geen gerelateerde topics. Veel offtopic, over een voeding fan, O&O defrag etc.
 • [quote:320a6cbace="gerben"]dan denk ik dat het een hardware probleem is.[/quote:320a6cbace]Stel dat je gelijk hebt? Waar moet ik beginnen te zoeken? :o
 • Het gaat hier niet om gelijk te krijgen, maar om hardwarefouten uit te sluiten.

  Je zou de harddisk kunnen testen met de diagnostische software van de fabrikant. En eventueel het werkgeheugen testen met memtest86+. Deze zijn beide te draaien vanaf de Ultimate Boot CD. Met de diagnostische software van de fabrikant, zou je zowel de snelle en langzame diagnostische test kunnen doen. Voor memtest86+ minimaal 2 uur testen. Wellicht kun je ook nog andere hardwaretests kunnen doen. Verder als er iets mis is met je hardware, kun je er beter achter komen voordat de garantie is verlopen.
 • [quote:ba0e797f9a="jolo"]Het gaat hier niet om gelijk te krijgen, maar om hardwarefouten uit te sluiten.[/quote:ba0e797f9a]Dat begrijp ik. Maar ik wist het niet anders te formuleren. Overigens denk ik het al gevonden te hebben. De HD gaat de geest geven. Ik krijg vanaf nu ook regelmatig een BSOD met daarna een MBR3 error. De schijven vallen nog wel in de garantie volgens mij, echter moet ik wel zeker zijn van de zaak. het betreft een spinpoint 320GB van samsung en een 1TB van samsung.
 • Ik heb het programma seatools for windows gedownload, maar ik geloof niet dat dit wat oplost.. Op 2 schijven geeft hij een[b:039c5afa0b] full-erase (sata)-fail [/b:039c5afa0b]aan. Heeft iemand kaas gegeten van dit programma?
 • Als seatools een fout geeft, betekent dat vrijwel altijd dat de schijf defect is. Ik weet niet welke versie je gebruikt hebt, maar je zou de cd of floppy versie nog kunnen proberen, om windows problemen uit de weg te gaan. Heb je daarmee ook fouten, dan wordt het tijd voor een rma aanvraag.

  Als je nog sata kabels hebt liggen, zou je die ook eens kunnen wisselen.
 • Sata kabels had ik al verwisselt, echter geen soelaas. ik ga zo de cd versie proberen. Verder zou ik graag mijn mobo testen, enig idee met welk programma ik dat kan doen? ik heb [b:60614b2bae]test my hardware[/b:60614b2bae] maar daar kun je niks mee, dat geeft alleen info over wat je hebt. Ik heb ook een BSOD code voor je, kun je daar uithalen wat de error is?
 • In het BSOD staat: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

  Fout Code: 0x0000000a (ox000000a4, 0x0000000z, 0x00000001, 0x8b01a839)
 • Uitleg over SeaTools is te vinden op http://www.seagate.com/www/en-us/support/downloads/seatools En je kunt inderdaad, zoals gerben al aangeeft, het beste SeaTools for DOS gebruiken. Zodat je de schijf buiten Windows om kunt testen. Daarom had de Ultimate Boot CD aangeraden. Eerst doe je de Short test, dan de Long test. Full Erase, die alle data en partities van de schijf verwijderd, doe je alleen indien dat volgens de "Long test" nodig is. Over die "full-erase (sata)-fail" heb ik niets kunnen vinden.

  Bij mijn weten zijn er geen applicaties, waarmee je het moederbord volledig kunt testen. Je zou echter wel onder andere vanaf de Ultimate Boot CD de CPU Burn-in test kunnen doen. Dan wordt behalve de CPU ook nog een deel van het moederbord getest. Als je meer wilt testen, ben je afhankelijk van de PC fabrikant.

  Over die irql_not_less_or_equal staat het hele internet mee volgeschreven. Onder andere deze thread http://www.sevenforums.com/crashes-debugging/189226-bsod-random-irql_not_less_or_equal-stop-0x0000000a.html en deze algemene How To Fix a Blue Screen of Death.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.