Vraag & Antwoord

OS Windows

bestanden binnen een map verplaatsen

Anoniem
helicop
6 antwoorden
 • Als ik in Windows 7 in de bibliotheek Afbeeldingen [b:fa73a3941f](foto)bestanden [/b:fa73a3941f][b:fa73a3941f]binnen een bepaalde map [/b:fa73a3941f]wil [b:fa73a3941f]verplaatsen ten opzichte van andere (foto)bestanden in die map[/b:fa73a3941f], dan lukt dat niet!
  Het lijkt alsof de bestanden vastzitten in hun volgorde.
  Op mijn oude PC met Windows XP gaat dit probleemloos. En het is een prettige manier om bijvoorbeeld vakantiefoto’s in een gewenste volgorde te zetten.
  Is dit een beperking van Windows 7 of kan ik ergens een instelling wijzigen, waardoor er wel met de bestanden geschoven kan worden?
 • ben benieuwd hoe je dat lukt(e) in xp….
  ook xp, net als w7, zit vast aan de sorteeropties in de verkenner, en die laten niet toe dat je bestanden buiten die volgordemogelijkheden om een eigen willekeurige plek geeft die niet uit datum, naam of andere kolomindicaties voortvloeit.
 • Interessante vraag. Ik heb daarom even 3 fotomappen open staan op 3 pc's met respectievelijk Windows XP, Windows Vista en Windows 7.
  Zowel in XP als in Vista kan ik foto's op elke gewenste plek in die map neerzetten door ze te slepen. Ik kan zo mijn eigen volgorde maken en die volgorde blijft bewaard wanneer ik de map sluit en weer open.

  Waarom zoiets zeer handig is? Ik was vorig jaar met mijn vriendin in de Keukenhof. We maakten allebei foto's en eenmaal weer thuis wilde ik de foto's van beide camera's in 1 map zetten op mijn Vista pc. Dat was nog eenvoudig. Daarna klikte ik met de rechter muisknop op een lege plek in de map en koos ik Sorteren op … Genomen op.
  Hum, blijkbaar stonden onze camera's niet exact op dezelfde tijd ingesteld. Ik ging alle foto's daarna handmatig op de juiste (tijd)volgorde zetten. Daarna met Ctrl+A en F2 een nieuwe naam aan de foto's gegeven. En zo hadden ze allemaal een nieuwe naam gekregen, waarbij ze ook nog eens correct op tijd stonden.

  Dat kan dus onder XP én onder Vista, maar om de een of andere reden niet meer onder Windows 7. Daar zijn de foto's in een map niet van plaats te verschuiven. En dat is erg jammer. Ik weet daar geen oplossing voor. Iemand anders wel? Laat maar horen!
 • [quote:9c6cf24024="derkdejong"]ben benieuwd hoe je dat lukt(e) in xp….[/quote:9c6cf24024]
  Wel, 'k vroeg het me ook af en 'k hoorde het in Keulen ook donderen toen de TS het vertelde.
  Maar… het klopt dus wel: alleen moet je het in miniatuurweergave doen (en laten staan)
  In miniatuurweergave kan je met de plaatjes gaan schuiven en verplaatsen en roep je de map terug op, dan staan ze nog zo - alleen mag je niet naar Lijst of zo gaan, want dan is het om zeep.

  Hèhè.. wist ik dus niet - en zeggen dat ik al tien jaar met XP zit te werken…
 • ha, een lotgenoot :lol:
 • Hartelijk bedankt voor bovenstaande reakties. Nu weet ik zeker dat je fotobestanden onder Windows 7 niet kunt verschuiven binnen een map. (Laatstvoorgaande reaktie is kennelijk van iemand die XP gebruikt).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.