Vraag & Antwoord

OS Windows

herstel punt

Anoniem
derkdejong
7 antwoorden
 • Als ik mijn pc herstel naar een eerder punt met systeem herstel, Blijft er dan nog vuil achter in het register en/of de windows system map? In program files zie ik namelijk nog gewoon de map staan die eigenlijk weg zou moeten zijn in mijn beleving.
 • nee, dat klopt wel.
  sinds dat herstelpunt geïnstalleerde progjes blijven qua mappen wel op de schijf staan, maar het register en aanverwante wijzigingen worden teruggebracht naar de situatie van het herstelpunt.
  systeemherstel deïnstalleert dus niet (evenmin als sinds dat herstel opgeslagen data), maar haalt alleen verwijzingen weg. je ziet die progjes dus niet meer in de programmalijst….
 • Maar hebben ze op die manier 100% geen effect meer op het systeem dan?
 • ik steek er geen hand voor in het vuur, maar daar hoort het wel op neer te komen.
 • Ja precies… Beter is dus gewoon systeem herstel uit te schakelen en met backups werken.
 • [quote:49adc43413="eduard33"]Maar hebben ze op die manier 100% geen effect meer op het systeem dan?[/quote:49adc43413]Wat bedoel je met deze vraag?
  Je register staat terug zoals op het ogenblik dat jij het herstelpunt maakte. De mappen in Program files wis je gewoon (eventueel mappen onder je accounts ook) en je bent alles kwijt.

  Beter werken met backups dan met herstelpunten? Het hangt er vanaf. Soms zet ik een backup terug, soms ook gewoon een herstelpunt. Door dat laatste kan je zelf bepalen welke programma's je wel en welke je niet verwijdert.
  Een backup is namelijk drastisch: àlle progs en updates nà je backup verdwijnen gewoon - maar soms wil ik bepaalde updates en/of installaties wèl behouden.
 • Ik bedoel inderdaad met die vraag of het echt geen effect meer heeft op het systeem. sommige dll files worden voor meer toepassingen gebruikt. eigenlijk had ik moeten vragen: hoeveel troep blijft er achter na een herstelpunt? die later weer voor problemen kunnen zorgen bij installaties.

  Als ik herstelpunt gebruik wil ik dus dat het weer is zoals het voor installatie was. Wat betreft de backups? Dat is dan een kwestie van regelmatig backups maken. Ik heb sowiezo een clone in de kast, daarnaast op een actieve schijf 2 backups. 1 recente en 1 voorloper. mijn vraag over herstelpunt in deze was dus of ik met herstelpunt net zo goed af ben als de backups. dat is de issue

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.