Vraag & Antwoord

OS Windows

Station D

Anoniem
eduard33
10 antwoorden
 • Ik heb windows XP geinstalleerd op een D schijf. Later heb ik de andere schijven eruit gehaalt en de D laten zitten. Nu bestaat er geen C station meer :lol: Maar ik kan het ook niet veranderen. [i:9a50b51119]windows kan het station letter van het systeem niet wijzigen [/i:9a50b51119]zegtie. :? Hoe maak ik van D nou C? zonder opnieuw windows te zetten.
  In de bios en met de repair functie geeft hij wel gewoon C aan. Alleen in windows zelf blijft het station D.
 • Zoals je al gemerkt hebt gaat dat niet lukken. Als je n.l. de systeemschijf van letter gaat wijzigen kloppen alle registersleutels niet meer, deze verwijzen immers naar C:. Windows beschermt zichzelf door te weigeren de letter te veranderen van de schijf waarop Windows is geïnstalleerd.
 • Dat wordt dus een herinstall…. :x lol
 • Omdat het om Windows XP gaat zou je het kunnen proberen met Partition Magic 8.0 van PowerQuest. Zie voor info deze hyperlink http://www.ehow.com/how_5900224_change-drive-letter-partition-magic.html De Partition Magic 8.0 CD is bootable, zodat je het buiten Windows om kunt uitproberen. Mocht Windows onverhoopt niet meer starten, dan zit er niets andere op XP alsnog opnieuw te installeren.

  Want hier vond ik een topic van iemand die Windows had verkloot Partition Magic 8 blows windows after drive letter change. Maar dat zou gebeurt kunnen zijn, omdat hij de Norton versie van Partition Magic 8 had gebruikt. Zie Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/PartitionMagic
 • Dat had ik reeds al geprobeerd, maar omdat ik windows zelf op een D schijf had gezet is dat mislukt. In de repair gaf hij wel C aan, maar in windows zelf verandere dat naar D. Daarom zou ik idd alle verwijsingen in het register moeten aanpassen :lol: Een herinstal is sneller. En daar ben ik alweer bijna mee klaar. Bedankt voor het mee denken.
 • euh.. een tweede schijf plaatsen en die C noemen zodat je boot-schijf D blijft?
  (mogelijk ook door een partitie op die schijf aan te maken vòòr je D en die C te noemen - maar dan moet je wel buiten windows om gaan werken: booten met een 'partitioneer-schijf' )

  'k heb dit allemaal zelf nog niet geprobeerd, maar 'k vermoed dat het moet lukken?
 • Een C schijf verkrijgen was ook niet zo moeilijk, Wat ik wilde was dat alle verwijzingen naar D, C zouden worden. Zoals[b:1a53656afe] c:\program files [/b:1a53656afe]etc.
  Dus mijn boot wilde ik veranderen van D naar C. Echter blijkt dat dus onmogelijk. Of je moet zelf handmatig in het register alle D verwijzingen omzetten naar C. :lol: Geen beginnen aan dus.

  Ik had het NTRDL al op de D schijf gezet en het attribuut gewijzigd, evenals de andere systeembestanden. Echter het bleef D. Grappig is wel om te zien dat je een draaiend systeem hebt zonder enkele C verwijzing :D Ik vraag mij af of zoiets wellicht veiliger werken is.
 • [quote:a687de32fb="eduard33"]
  Dus mijn boot wilde ik veranderen van D naar C. Echter blijkt dat dus onmogelijk.[/quote:a687de32fb]
  Het moet wel mogelijk zijn, want ik las 'ooit' (nog niet zo heel lang geleden) 'ergens' (maar waar ook weer) dat er zelfs een progje voor is - al was het toch ook weer niet zo simpel.
 • Als je het ooit nog eens tegen komt? ben wel benieuwd :D

  Inmiddels heb ik al nieuw systeem gezet natuurlijk, maar ook op andere fora kwam ik er niet uit.
 • My penny
  Funduc Application Mover
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?p=1368653&highlight=#1368653
  http://www.computeridee.nl/application-mover
  EZ File Transplanter
  http://www.computeridee.nl/faqman/software/overige-software/software-verplaatsen

  Eigen data kan je simpelweg verplaatsen (maak back-up), of veelal via de eigenschappen van de desbetreffende map de locatie veranderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.