Vraag & Antwoord

OS Windows

sorteren in windows live mail

Anoniem
jbiggie
4 antwoorden
 • Is het mogelijk in Live Mail automatisch te sorteren/kopieren naar mappen. XP computer. Ik kan er nergens iets over vinden terwijl het me zo normaal voorkomt ipv handmatig geschuif.
 • Geen idee, ik heb geen live mail, maar kun je niet, net zoals bijvoorbeeld in Windows Mail, berichtregels maken die vervolgens zorgen dat de binnenkomende post automatisch gesorteerd wordt?

  Voor zover ik weet heeft vrijwel elk mailprogramma die mogelijkheid dus waarom Livemail niet?

  In Windows mail kun je het vinden via het hoofdmenu: "EXTRA" —> Berichtregels.

  In Windows Mail kun je het ook zo doen:
  Zet de cursor op het betreffende bericht (blauwe markering)
  Ga naar het hoofdmenu en selecteer "Bericht"
  In het menuveld dat nu zichtbaar wordt kies je voor "Regel maken op basis van bericht".

  Ik neem aan dat iets soortgelijks ook bij Livemail beschikbaar is.
 • Dat kan inderdaad zeker ook in Windows Live Mail, net zoals dat bij Outlook Express ook kon, met berichtregels. Voorwaarde is natuurlijk dat de berichten die je wilt veschuiven duidelijk bepaalde herkenbare eigenschappen hebben zoals alle berichten afkomstig van een bepaalde persoon. Of iets vager als een bericht een bepaald woord bevat. Zo zullen er meer eigenschappen zijn, en voor elk daarvan maak je een aparte berichtregel.

  Je klikt hiervoor op Mappen en op de menubalk die je dan krijgt op Berichtregels.
  Je krijgt dan een menu dat zich eigenlijk vanzelf wijst. Zoals "Als de regel Van bepaalde personen bevat. Bij aanvinken hiervan krijg je in het onderste venster de gelegenheid om die kriteria in te vullen.

  Edit:
  Deze berichtregels kun je ook gebruiken als spamfilter, b.v. bij bepaalde hardnekkige "kreten" die de gebruikelijke filters er niet uithalen, maar je toch in hoge mate ergeren.
 • Klein schopje, het is op fora de gewoonte om even te reageren als een bepaald advies voor een persoon nuttig is geweest of niet. Mijn bericht is inmiddels een week oud en ik zie nog steeds geen antwoord.
  Hoe dan ook, bij mij werkt de door mij genoemde methode al jaren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.