Vraag & Antwoord

OS Windows

Back up en herstelschijf Vista

Anoniem
outlaw99
5 antwoorden
 • Bij Windows 7 heb je de mogelijkheid zelf een herstelschijf te branden voor als de PC crashed. Bij Vista blijkbaar niet? Hoe kan ik dan een dergelijke schijf of kopie van het systeem maken?

  En hoe kan ik (het liefst ALLE) emails in Windows Mail backuppen? Is dat al standaard bij de normale windows backup en hoe doe ik het handmatig?
 • [quote:f359876ba8="RVKL"]Bij Windows 7 heb je de mogelijkheid zelf een herstelschijf te branden voor als de PC crashed. Bij Vista blijkbaar niet? Hoe kan ik dan een dergelijke schijf of kopie van het systeem maken?

  En hoe kan ik (het liefst ALLE) emails in Windows Mail backuppen? Is dat al standaard bij de normale windows backup en hoe doe ik het handmatig?[/quote:f359876ba8]

  Beste RVKL,
  In Windows Vista zit wel degelijk een functie om een back-up te maken van je bestanden en mappen, Windows kun je altijd herstellen door de bij aankoop meegeïnstalleerd D:/ schijf, deze schijf is een back-up voor je Windows bestanden, echter staat op deze schijf geen back-up van je bestanden en afbeeldingen, deze kun dien je zelf te maken (http://www.microsoft.com/netherlands/artikelen/producten/wvbackup.aspx).

  Voor het backuppen van uw berichten in Windows Mail zie volgende link: http://www.microsoft.com/netherlands/artikelen/veiligheid/windowsmail_backup.aspx.
 • En als ik zo'n CD niet heb gekregen (is volgens mij zo)?
 • [quote:0a25645ef9="RVKL"]En als ik zo'n CD niet heb gekregen (is volgens mij zo)?[/quote:0a25645ef9]

  Misschien niet helemaal duidelijk in mijn uitleg, maar ik heb het over een partitie, op deze partitie staat een back-up voor het herstel van Windows, je hebt hiervoor geen CD voor nodig.
 • [quote:8acfb8a1bf="wesleyweerts"][quote:8acfb8a1bf="RVKL"]En als ik zo'n CD niet heb gekregen (is volgens mij zo)?[/quote:8acfb8a1bf]

  Misschien niet helemaal duidelijk in mijn uitleg, maar ik heb het over een partitie, op deze partitie staat een back-up voor het herstel van Windows, je hebt hiervoor geen CD voor nodig.[/quote:8acfb8a1bf]

  Er zijn meerdere redenen om niet op de D-partitie te vertrouwen, maar ik vind het sowieso onhandig omdat het me ruimte en vooral een partitie kost.

  Maar voor de duidelijkheid: [b:8acfb8a1bf]Nee[/b:8acfb8a1bf], je kan in Vista niet een recovery disc maken. Dit schijnt wel in de Beta's van SP1 gekund te hebben, maar dit is later verwijdert.
  Maar ik denk dat Windows Vista ook hersteld kan worden met een Windows 7 recovery disc.
  Tools zoals bootrec(voor de bootloader) werken sowieso voor andere Windows-versies.

  Wat de e-mails betreft:
  http://support.microsoft.com/kb/980534

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.