Vraag & Antwoord

OS Windows

Steeds opnieuw inloggen op shares

16 antwoorden
  • Hallo, Ik heb dit weekend mijn nieuwe NAS (Synology 212+) geïnstalleerd. Het 'drive-mappen' ging op alle pc's in huis goed, op één na. Een laptop waarop Windows XP draait blijft steeds om een wachtwoord vragen als ik één van de shares aanklik, terwijl dit op een andere pc waar ook Windows XP op draait probleemloos gaat. Als ik met de Synology Assistant de shares aanmaak, krijg ik bij de betreffende laptop ook niet de gelegenheid om aan te geven dat het wachtwoord onthouden moet worden, terwijl ik dat op de andere Windows XP PC wèl krijg. Iemand enig idee hoe dit op te lossen? Alvast bedankt voor je reactie.
  • De netwerkschijf verwijderen en opnieuw aanmaken en een vinkje zetten bij reconnect. Hawkens
  • Ik zet inderdaad steeds een vinkje bij reconnect. Vervolgens ga ik verder met het aanmaken van de share, en moet dan de inloggegevens voor de NAS opgeven. En daar zit het verschil met de 2 XP pc's; bij de ene pc krijg ik dan de mogelijkheid om een vinkje te zetten bij `Wachtwoord onthouden` (o.i.d.) maar bij de andere pc (de laptop) krijg ik die mogelijkheid niet geboden. Het lijkt er (voor zover ik het kan doorzien) dus op dat het een registersetting van Windows is; de ene XP-pc geeft wel de mogelijkheid om het wachtwoord op te slaan, de andere XP-pc niet.
  • [quote:70155abbcf="joep d."]Ik zet inderdaad steeds een vinkje bij reconnect. Vervolgens ga ik verder met het aanmaken van de share, en moet dan de inloggegevens voor de NAS opgeven. En daar zit het verschil met de 2 XP pc's; bij de ene pc krijg ik dan de mogelijkheid om een vinkje te zetten bij `Wachtwoord onthouden` (o.i.d.) maar bij de andere pc (de laptop) krijg ik die mogelijkheid niet geboden. Het lijkt er (voor zover ik het kan doorzien) dus op dat het een registersetting van Windows is; de ene XP-pc geeft wel de mogelijkheid om het wachtwoord op te slaan, de andere XP-pc niet.[/quote:70155abbcf] Je kan het met 'net use' wel onthouden: Open cmd... net use /persistent:yes /savecred Meer opties voor 'net use': net use /help Hawkens
  • Dank voor je snelle reactie! Kun je misschien iets uitgebreider toelichten? Als ik achter de command prompt "net use /persistant:yes /savecred" type, krijg ik de melding "Optie /persistant:yes is onbekend". Ben nl. niet zo thuis in deze materie ...
  • [quote:83cebc2f98="joep d."]Dank voor je snelle reactie! Kun je misschien iets uitgebreider toelichten? Als ik achter de command prompt "net use /persistant:yes /savecred" type, krijg ik de melding "Optie /persistant:yes is onbekend". Ben nl. niet zo thuis in deze materie ...[/quote:83cebc2f98] Je moet eerst cmd openen: Dan tik je in: net use /persistent:yes [enter] Dan tik je in: /savecred [enter] Dan zou het moeten werken... Je kan nog meer opties bekijken met de command: net use /help Ik hoor het wel. Hawkens
  • Daar was ik weer: Nadat ik "net use /persistant:yes" heb getypt, geeft de dos-box als reactie: "Optie /persistant:yes is onbekend". Met daarna nog enkele voorbeelden van de juiste syntaxis van deze opdracht. Die voorbeelden zijn voor mij echter niet begrijpelijk. Op het gevaar af vervelend te worden: kun je me wellicht nog wat uitgebreider aangeven wat ik hier voor gegevens moet intypen? Alvast bedankt!
  • Er zit een fouten in: geen: net use /persistant:yes maar: net use /persist[color=red:c79c6a2783]E[/color:c79c6a2783]nt:yes En de volgende opdracht moet zijn: net use /savecred
  • Ik wilde het net zeggen, dat ik het getst heb: Als ik hem uitvoer werkt het wel: Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600] (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp. C:\Documents and Settings\Administrator>net use /persistent:yes The command completed successfully. C:\Documents and Settings\Administrator> Moest zijn net use /persistent:yes Hawkens
  • Het eerste deel van de opdracht gaat nu goed; ik krijg dan terug gemeld: "De opdracht is voltooid". Maar als ik vervolgens "net use /savecred" intyp, krijg ik weer opnieuw een uitleg over de syntaxiss; m.a.w: daar zit blijkbaar toch nog een typefout in. Zien jullie waar er nog iets mis zou kunnen gaan?
  • [quote:dc67ab99fb="joep d."]Het eerste deel van de opdracht gaat nu goed; ik krijg dan terug gemeld: "De opdracht is voltooid". Maar als ik vervolgens "net use /savecred" intyp, krijg ik weer opnieuw een uitleg over de syntaxiss; m.a.w: daar zit blijkbaar toch nog een typefout in. Zien jullie waar er nog iets mis zou kunnen gaan?[/quote:dc67ab99fb]Je moet het volgende commando intypen in cmd: net use * \\(server naam)\(sharenaam) /savecred Voorbeeld: net use * \\NAS1\share /savecred [enter] Nu word er om een user gevraagd, dit is de user van je NAS [enter] Nu word er om een wachtwoord gevraagd, dit is het wachtwoord van de user van je NAS [enter] Nu moet het wachtwoord zijn onthouden voor de netwerk schijf en je NAS account. Hawkens
  • Je hebt niet toevallig de Home Edition he van XP? Dit kan je nakijken door start\uitvoeren en dan tik je in: winver Wat is jouw windows xp versie? Hawkens
  • De laptop waar het nu over gaat heeft inderdaad de Home Edition van XP geïnstalleerd. Maar met de vorige NAS ging het op deze laptop jarenlang vlekkeloos, wat kan nu het probleem dan zijn?
  • Dit is wat ik te zien krijg als ik de help optie gebruik van net use: /SAVECRED Specifies that the username and password are to be saved. This switch is ignored unless the command prompts for username and password. This option is not available on Windows XP Home Edition and will be ignored. Ik weet niet of de /savecred echt nodig is..? Heb jij het nog wel getest tussendoor, werkt het nog steeds niet? Hawkens
  • Als jij in CMD 'net use' intikt, wat zie jij dan voor shares staan? Hawkens
  • Dan zie ik de niet-beschikbare (maar wel ge-mapte) drives staan. BTW: ik ga nu mijn mandje in; morgen (eigenlijk vandaag alweer) weer vroeg dag. Hopelijk kun je me verder helpen. Grtz.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.