Vraag & Antwoord

OS Windows

Laptop steeds weer naar fabrieksinstellingen moeten zetten

Anoniem
Slobber
4 antwoorden
 • Ik heb een HP laptop van een paar jaar oud. Een paar maanden geleden begon deze vaak vast te lopen tijdens het opstarten en uiteindelijk startte hij helemaal niet meer op.

  Heb m toen naar de fabrieksinstellingen gezet met HP recovery, maar dit werkte maar een aantal weken, had toen weer hetzelfde probleem.
  Ik heb mijn laptop nu ondertussen al vier keer naar de fabriekinstellingen gezet (waarbij hij het daarna dus wel steeds een poos goed deed).

  Ik heb het idee dat het probleem misschien ligt in bepaalde updates die automatisch worden geinstalleerd en dat mijn laptop daarom moeite met opstarten krijgt.

  Zou dit kunnen? Is er iets dat ik hieraan kan doen? Andere tips?

  Het gaat dus om een HP 6730B met intel Celeron en Windows Vista.

  Bedankt!
 • Zijn je ventilatie openingen schoon??
  Om de drivers te testen zou je eens op de site van HP.com kunnen kijken onder t nummer van je laptop.
  Als er bekende issues zijn, publiceert HP die meestal braaf.
  Anders een mailtje naar hen sturen.

  Om de drivers te testen qua Up-to-date zou je bv Drivermax eens kunnen gebruiken, dat kijkt welke drivers evt out of date zijn. Aan joiu de keuze om die al of niet bij te werken
 • [quote:c0ed870757="Anjo"]Zijn je ventilatie openingen schoon??
  Om de drivers te testen zou je eens op de site van HP.com kunnen kijken onder t nummer van je laptop.
  Als er bekende issues zijn, publiceert HP die meestal braaf.
  Anders een mailtje naar hen sturen.

  Om de drivers te testen qua Up-to-date zou je bv Drivermax eens kunnen gebruiken, dat kijkt welke drivers evt out of date zijn. Aan joiu de keuze om die al of niet bij te werken[/quote:c0ed870757]

  Bedankt! Ik ga eens op de website kijken en me verdiepen in het testen van de drivers.
  Maar zou het echt aan de ventilatie kunnen liggen, denk je? Ik hoor m niet brommen als hij aanstaat, dus het lijkt me dat ze wel (redelijk) schoon zijn.
 • Je zou ook eens wat hardware kunnen testen, zoals geheugen met memtest, en harddisk met de diagnosetool van de fabrikant. Beide kunnen beschadiging van bestanden veroorzaken, waardoor het systeem langzamerhand minder stabiel wordt.

  Is vista overigens wel volledig up to date, dus inclusief alle service packs en updates daarna? Is het systeem goed beveildigd met firewall en antimalware?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.