Vraag & Antwoord

OS Windows

commando SSD harde schijf

Anoniem
sjorsdetweede
6 antwoorden
  • Hallo,

    Ik overweeg om een OCZ Agility 3 SSD aan te schaffen van 120 GB. Hierop wil ik Windows Vista installeren en alle verdere programma's. Mijn traditionele harde schijf wil ik dan gebruiken voor opslag. In Windows 7 wordt gesproken over het commando TRIM. Dit om de SSD snel te houden. Is dit Trim-commando alleen nodig bij 2 SSD schijven of ook bij één. Nog een vraag is: Beschikt Windows Vista ook over dit commando en zo ja werkt het dan automatisch, moet het elke keer handmatig worden gegeven of zijn er bepaalde instellingen voor nodig. Als Vista dit commando niet heeft hoe haal je dan de overbodige gegevens weg en hou je op die manier de SSD snel (en schoon)? Graag zou ik hierop een antwoord willen ontvangen.

    groet Sjors.
  • Vista ondersteunt geen trim. Trim is ook niet iets wat je zelf opstart, het is er of het is er niet. Als je ssd trim ondersteunt en je gebruikt windows 7, dan wordt trim automatisch toegepast. OCZ drives doen zelf wel aan garbage collection, wat een vergelijkbare functie heeft. Maar je hebt wel kans, dat de prestatie na verloop van tijd daalt.
  • Het is dus eigenlijk een must dat wanneer ik een SSD installeer gelijk ook Windows 7 aanschaf.
  • Dat is wel het beste ja. Maar je kunt het eerst ook eens een tijdje proberen. Eens kijken hoe het gaat.
  • Is er dan ook nog een voorkeur in SSD wat betreft de snelheid van de schijf of het tegengaan van garbage?
  • De ocz agility 3 is een van de interessantste schijven op dit moment. Bij mijn weten is de garbage collection van ocz ook goed. Weinig reden om iets anders te kiezen. Wil je verglijken, kijk dan naar crucial m4 of samsung 830.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.