Vraag & Antwoord

OS Windows

'Windows 8' dwingt om 'Wi-Fi' te gebruiken!

Anoniem
Anjo
3 antwoorden
 • Ik had mijn 'Wi-Fi'-router door een niet-Wi-Fi exemplaar te wensen vervangen, maar 'Windows 8' is hiervan niet gescharmeerd!

  Ik heb mij bij 'Wi-Fi' afgemeld: 'ipconfig /release'

  Bij de ethernet-router heb ik mij opnieuw aangemeld:'ipconfig /renew', prima het werkt goed. Bij het inloggen, volgende dag: geen internetverbinding, want ik ben niet aangesloten op 'Wi-Fi'.
 • En heb je al eens geprobeerd om bij de adapter je wifi uit te schakelen? Want het zou kunnen dat Windows 8 bij voorkeur via Wifi wil omdat de software voornamelijk lijkt te zijn gemaakt voor een tablet.
 • [quote:dfb8822666="PC1"]En heb je al eens geprobeerd om bij de adapter je wifi uit te schakelen? Want het zou kunnen dat Windows 8 bij voorkeur via Wifi wil omdat de software voornamelijk lijkt te zijn gemaakt voor een tablet.[/quote:dfb8822666]

  Ik ben zelfs opnieuw begonnen door mijn HDD volledig te herformatteren, en 'Windows 8' 'schoon te herinstalleren. Aangesloten op een niet-'Wi-Fi'-router. Via 'cmd', 'ipconfig /all', zie ik dat 'het beest' mij om 'Wi-Fi' vraagt, om internet op te kunnen! Bij het installeren had ik te kennen gegeven 'Wi-Fi' te 'skippen'.

  Bij Linux kan men tenminste kiezen uit 'ethernet(vaste lijnverbinding) of 'Wi-Fi'.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.