Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista-updates installeren lukt niet

Anoniem
HankPiano
2 antwoorden
 • Vanavond op verzoek van iemand een niet meer goed werkende Vista proberen te vervangen door Win7. Gewone gang van zaken, dus booten vanaf DVD, format c, installeren. Echter, tijdens het installeren kreeg ik een foutmelding (sorry, ben vergeten welke precies) en werd de installatie geannuleerd. Nog een keer proberen, weer hetzelfde.

  Dan maar een Acronis-image uit begin 2010 van Vista teruggezet. Natuurlijk een lading updates binnenhalen. En daar begon het gezeur, eerst bij KB 973917, er gebeurde op een gegeven niets meer, melding dat het systeem niet meer reageerde. Laptop opnieuw opstarten lukte niet op de gewone manier omdat dan het scherm verscheen: bezig met installatie van KBenz, schakel de computer niet uit, zonder dat er dan verder nog iets gebeurde, ook niet na lang wachten. Dan maar een koude start.

  Later gebeurde weer hetzelfde met een andere update. Ik word hier zo ziek van, kost zeeën van tijd zonder dat je een mm opschiet, ken dit probleem ook helemaal niet, nooit eerder tegengekomen. Iemand hier wel? Ik heb wel zitten googelen maar kom dan niets verder. Zit het misschien in de hardware van die laptop (Asus X53L)? Is hier een soort work-around voor?
 • hank, dat is toch die PC waar je eigenlijk win& op wilde hebben??
  Dan zou ik als volgt te werk gaan
  Vista erop, GEEN updates….
  driverpacks van ASUS erop

  Dan win7 eroverheen dus niet formateren , maar eigenlijk een update doen naar een nieuwwer OS, later kun je de map Windows OLD wegdoen
  Daarna updaten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.