Vraag & Antwoord

OS Windows

Hocus Pocus ?? XP Licentiecode verandert ??

Anoniem
jawtje
5 antwoorden
 • Ik geloof mijn ogen niet. Ik had nog een oude Dell GX270 staan met XP SP2 er op. Die gaf problemen met het updaten naar SP3. Ik heb de gehele harde schijf leeggemaakt (KILLDISK) opnieuw NTFS geformatteerd en een versie van XP PRO SP3 geïnstalleerd. Tijdens de installatie heb ik de licentiecode ingegeven die hoort bij deze PRO SP3 CD. Toen ik daarna Windows Update toepaste, werd eerst een validatie uitgevoerd en wat bleek? Ik krijg de boodschap dat de licentie niet legitiem is. Dat kan niet want dat heb ik al diverse malen geïnstalleerd zonder validatieproblemen. Dus met SPECCY nog eens gekeken welke licentiecode vermeld wordt en wat blijkt???? Inderdaad een geheel andere - mij totaal onbekende - 25 character code staat er!!
  Waar kan die vandaan zijn gekomen maar beter nog HOE krijg ik dit nog veranderd?? Ik heb onderwijl wel de BIOS ge-update van A03 naar A07, maar dat kan er toch niets mee te maken hebben??
  Kan iemand hier iets zinnigs over zeggen?
 • wellicht is er iets misgegaan bij het slipstreamen…?
 • [quote:0ed83d8e29="derkdejong"]wellicht is er iets misgegaan bij het slipstreamen…?[/quote:0ed83d8e29]Dat verklaart toch niet waarom het op andere systemen waar deze SP3 geïnstalleerd is, wel de juiste licentiecode blijft bestaan?
  In het verleden heb ik van het geslipstreamde bestand (WinLite.iso) eens twee CDs gebrand. Ik weet niet welke ik gisteren gebruikte, maar die moeten dan toch 100% gelijk zijn? Ik heb al geprobeerd te zoeken (onder Windows) naar (delen van) de licentiecodes op deze CDs maar die worden niet gevonden.
 • Ik heb deze link gevonden:

  http://support.microsoft.com/kb/321636/nl

  Je kan dan je licentiecode veranderen met degene die je wilt hebben
 • Voor Windows XP is er ook nog een Key update tool. Meer info over deze tool kunt u lezen op de volgende pagina:

  http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/help/genuine/product-key

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.