Vraag & Antwoord

OS Windows

[WIN7] Netwerksleutel wordt niet onthouden

Anoniem
peterkramer
9 antwoorden
 • Ik loop tegen een eigenaardig probleem op in windows 7 professional
  Heb deze gisteren opnieuw geinstalleerd maar dan in 64bit versie met nieuwe hardware (antenne voor wifi is hetzelfde gebleven)

  Wanneer ik de pc herstart is de netwerksleutel voor mijn netwerk verdwenen. Ook als ik handmatig een netwerkprofiel aanmaakt, is dit na opnieuw opstarten simpelweg verdwenen.

  Kan dit komen door de vele updates (het blijft windows) die er na een verse installatie bijkomen? Of is er iets anders aan de hand?

  Mochten jullie gegevens van de pc nodig hebben, dan kan ik die melden.

  Edit: Update: na een aantal minuten slaapstand (had de automatische instellingen nog niet gewijzigd in energiebeheer) weer het netwerkprofiel verdwenen. Dus geen updates tussendoor…
 • up, na allerlei extra updates is het probleem er nog steeds.
 • Heb je toevallig software geïnstalleerd voor de betreffende wlan kaart ?
  Gauw deïnstalleren en de standaard van Windows gebruiken.

  Software kán wel eens een conflict tonen met antivirus-software, welke op zijn beurt de verificatiesleutel wist.
 • Driver verversen van Wlan-kaart? Misschien beter eerst in Apparaatbeheer Wlan-kaart deïnstalleren (installatie ongedaan maken) en opnieuw opstarten.
 • Inmiddels (na 100x invoeren) blijkt de netwerksleutel wel te worden onthouden. Toen ik drivers installeerde kwam er gelijk een programmatje mee. Sinds ik daar de netwerksleutel in heb gezet als profiel, wordt deze in elk geval wel onthouden. Maar vaak wordt de verbinding niet of slecht gelegd.
  Stomme is dat windows zelf de drivers niet kon vinden, terwijl het een redelijk standaard adapter is (Realtek)

  Goed kans dat er een conflict zit, ik ga dat programma er even afhalen.

  Edit: zojuist geprobeerd. Blijkt dat ook de drivers worden verwijderd bij het verwijderen van de utility. Dus opnieuw geinstalleerd. Helaas waren er geen opties mogelijk in de hele installatie. Geen schijfletter, geen mogelijkheid tot enkel de drivers installeren.
 • Kan je eens het merk en model van je wlan kaartje of stick hier plaatsen ?

  Er zijn altijd drivers beschikbaar voor modellen zónder irritante software.
  Heel erg vaak wordt er gebruik gemaakt van een bepaald merk chipset op een wlan kaart, wat veelal doorverkocht wordt aan grote bedrijven zoals D-Link, Sitecom en Belkin.

  Van Belkin weet ik dat zij helemaal niéts zelf maken en de hardware in licentie lenen van bedrijven waaronder Cisco en nog een paar. Belkin 'plakt' er dan een behuizing omheen van henzelf.

  Met het merk/model kunnen wij eens op zoek gaan naar juiste drivers zónder software.

  Om maar een voorbeeld te geven: Een Thomson TG123G usb stick, met de G-waarde voor draadloos internet, is in feite een realtek usb wlan stick, maar met een Thomson behuizing eromheen.

  [img:f926ee2fd2]http://ic.tweakimg.net/ext/i/imagelarge/1246526682.jpeg[/img:f926ee2fd2]
  [i:f926ee2fd2]zo'n ding dus..[/i:f926ee2fd2].
 • Tis een medion MD 86498 mini usb dongle.
  In feite een REALTEK RTL 8188CU WLAN 802.11n adapter overigens (apparaatbeheer zegt dat).
  Toen ik m kocht kon ik m trouwens al niet vinden op de site van medion zelf, en nog steeds niet. Beetje vreemd…
 • http://www.station-drivers.com/page/realtek_wireless.htm

  CTRL F en dan in het zoekvakje onderstaande invullen:
  - 8188CU

  Dan op het juiste icoontje (floppydisk) klikken om de juiste driver te downloaden.

  —-

  Medion verkoopt erg vaak spul dat niet op hun website staat. Zo heb ik eens een laptop van een klant ter reparatie hier gehad, uit 2011, waarvan er geen énkele driver op de website van Medion stond. Kon ik alles opzoeken. Heb de klant overigens een versie van W7 Ultimate 64B NL verkocht, toen was het probleem opgelost. De laptop bleek achteraf een BTO (build to order) variant van de MSI GX780 te zijn met een Medion behuizing en stickers en een aangepaste versie van (in 2011 nog wel) Windows Vista Home Premium.

  Medion is, net als Belkin en Sitecom, enkel een dozenschuiver van producten. Ze lenen in licentie grote aantallen producten van producenten, plakken hun eigen behuizing en/of stickers op en verkopen het als eigen producten. Op zich niets mis mee, wij doen dat ook. Wij verkopen PC's onder onze eigen merknaam (op aanvraag), maar wij zorgen tenminste dat onze klanten bij problemen direct geholpen worden, meestal binnen 12 uur.

  Anyways … succes !!
  Mocht het niet lukken, dan horen we het graag.
 • Ik heb bovenstaande drivers gedownload. Helaas zit daar de utility ook bij. Het is gewoon dezelfde setup, kan er ook niks aan veranderen bij installatie afgezien van de voorwaarden accepteren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.