Vraag & Antwoord

OS Windows

Computer loopt vast bij het opstarten

Anoniem
derkdejong
4 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Als ik mijn computer opstart loopt hij vast bij het kiezen van een gebruiker. Soms lukt het met het kiezen van een gebruiker, maar dan loopt de computer vast bij het scherm ''welkom''. Het is mij 1 keer gelukt om op het bureaublad te komen, maar dan laad de computer de helft van de icoontjes en dan loopt de computer weer vast. Enorm vervelend dus. Daarna heb ik de computer opgestart met Veilige modus, dat lukte gelukkig wel. Ik ben toen naar systeemherstel gegaan en een herstelpunt gekozen. Vervolgens klikte ik op ''volgende''' maar dan komt er een foutmelding. De foutmelding geeft dit aan:

  [b:2526aec23d]Er zijn fouten gevonden op schijf COMPAQ (C) Er is een beschadiging in het bestandssysteem op COMPAQ (C) gevonden. U moet de schijf op fouten controleren voordat deze kan worden teruggezet.[/b:2526aec23d]

  Hoe kan ik het probleem oplossen?

  Mvg,

  Jake
 • dat staat er toch al .

  Er is een beschadiging in het bestandssysteem
  en dat moet je dus oplossen .
  cd er in en gaan met die banaan
 • lijkt me toch echt dat ie eerst maar eens de schijf moet checkdisken, want "bestandssysteem" slaat m.i. op "de boekhouding van de schijf".
  in windows verkenner: kliks rechts op de schijf, eigenschappen, tabblad extra, schijf controleren, en schakel hierbij herstelopties in.
 • @hierboven me: als je al niet in de veilige modus komt, heb je aan verkenner niks.

  Originele installatie schijf erin en zorgen dat je met herstellen begint.
  Anderzijds kan het zijn dat de schijf zelf stuk is. Maar dat merk je dan wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.