Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

verwijderen tclondrv.sys

rooie
9 antwoorden
 • Mijn systeem draait op een 64-bit W7 Ultimate.

  Ik gebruik Vmware om in deze omgeving Apple Lion te draaien met Xcode ter ontwikkeling van IOS applicaties.

  Sinds kort heb ik ook Tuneclone geïnstalleerd. Tijdens de installatie van Tuneclone wordt ook een Virtual CD driver tclondrv.sys geïnstalleerd. En hier heb ik nu problemen mee, want sinds die installatie start VMware keurig op maar tijdens de start van Lion krijg ik een BSOD met de mededeling TCLONDRV.SYS <page fault in a non-pages area>. De oplossing lijkt simpel namelijk het deinstalleren van Tuneclone, maar daar zit een adderstje onder het gras. Dat wil niet omdat telkens blijkt dat de virtual driver ook door andere programma's wordt gebruikt. Ik raak Tuneclone wel kwijt maar de boosdoener tclondrv.sys is nog steeds actief. Al een aantal keren de makers van Tunclone benaderd maar die komen telkens met oplossingen die bij mij niet werken.

  Hoe raak ik verlost van tclondrv.sys, want mijn ontwikkeling staat inmiddels compleet stil?
 • al revo uninstaller geprobeerd

  http://www.revouninstaller.com
  evo_uninstaller_free_download.html
 • [quote:9090d02d7b="canonboy"]al revo uninstaller geprobeerd[/quote:9090d02d7b]

  Zeker, maar ook die laat keurig alles van tclondrv.sys staan. Na de deinstallatie blijken er nog steeds 26 entries van Tclondrv.sys in het register te staan. Ook de virtual CD drive staat nog steeds bij de apparaten.
  Dit helpt dus niet, helaas.
 • je moet wel alles er afhalen wat revo gevonden heeft
 • [quote:9453141af1="canonboy"]je moet wel alles er afhalen wat revo gevonden heeft[/quote:9453141af1]
  Dat is ook gebeurd maar Revo laat alles van TCLONDRV.sys in het register en in de window mappen staan waar het staat. Helaas
 • in veilige modus die driver wel te deïnstalleren, cq verwijderen in de verkenner en het register even handmatig opschonen?
 • [quote:602deba8f2="derkdejong"]in veilige modus die driver wel te deïnstalleren, cq verwijderen in de verkenner en het register even handmatig opschonen?[/quote:602deba8f2]
  Het stomme ding, tclondrv.sys, staat ook in de devicemap, het is immers een virtual CDrom drive, en om die met de hand via het register op te schonen durf ik eigenlijk niet. Stel je voor straks he ik helemaal niets meer en moet is alles, inclusief windows, restoren. Daar zit ik niet op te wachten. Er moet een betere en veiliger manier zijn om drivers die deel uitmaken van de devicemap, te deinstalleren, alleen ken ik die helaas niet.
 • CCleaner is ook goed
 • nee, daarvoor niet omdat ccleaner de verwijderprocedures in gang zet die windows zelf ook gebruikt.
  verwijderen uit het register gevaarlijk: ja, maar als je eerst een backup maakt van het volledige register, of de te verwijderen sleutels via de exportfunctie eerst saved, of een nieuw systeemherstelpunt maakt, kun je altijd weer terug naar de oude situatie.
  handmatige verwijdering uit het register is vaak de enige methode om dit soort drivers buiten werking te krijgen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.