Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP start niet op door netwerkkaartprobleem?

Anoniem
Bosje
3 antwoorden
 • Een Windows XP-computer blijft tijdens het opstarten hangen vlak voor het moment dat een gebruikersprofiel geladen moet worden. In Veilige Modus start de pc wel op, maar niet als ik Veilige Modus met Netwerkmogelijkheden gebruik.
  Met Checkdisk heb ik de harde schijf (een paar keer) gecontroleerd.

  Klopt het er in Veilige Modus geen tree van Apparaatbeheer wordt getoond? Het venster blijft wit, de rest van de icoontjes kan ik wel aanklikken.

  Ik heb opgestart met Logboekregistratie, maar daar kom ik geen wijs uit. Is dat het logboek van de huidige herstart? Dan heb ik daar niet veel aan. Want in Veilige Modus wordt veel uitgeschakeld.

  Ik heb deze stappen doorlopen. Bij de chkdsk /r/f staat er een regel "The volume appears to contain one or more unrecoverable problems". Kan ik ergens vinden welke dag zijn?

  Wat kan ik nog meer proberen?
 • Terugzetten naar de vorige goede instellingen?
 • Dat had ik ook geprobeerd, maar die laatste instelling kan niet worden gevonden.
  Ik ben wel weer een stapje verder gekomen. Ik heb een andere Windows XP cd van iemand geleend en daar zit een herstelprogramma van Windows bij (xp opnieuw installeren en dan kiezen voor "installatie herstellen";). Dat gaat goed tot aan de Nvidia network bus installation disk 1. Dan wordt gevraagd om een .inf-bestand. Die selecteer ik op een SD-kaart - aangezien de cd-drive bezet is en een usb-stick niet wordt opgemerkt - en vervolgens lopen toetsenbord en muis vast.
  Als ik de stap annuleer lopen ze ook vast.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.